Sport / Košarka

NBA kvartet u Osijeku

NBA kvartet u Osijeku

U zadnjem tjednu kolovoza, u srijedu, 29.8. u Zagrebu se okuplja seniorska reprezentacija te odlazi u Sv. Martin, već tradicionalnu bazu za pripreme reprezentacija svih uzrasta.

Reprezentaciju nakon lipanjskih gostujućih pobjeda nad Italijom i Rumunjskom očekuje 3. krug kvalifikacija za Svjetski kup. "Prozori" su kratki i već 14. rujna s početkom u 20:15 slijedi spektakl u Osijeku - utakmica protiv Litve. Tri dana kasnije, reprezentacija u Gdanjsku u Poljskoj zatvara ovaj kvalifikacijski krug. Informacije o prodaji ulaznica bit će poznate uskoro.

Već 5. rujna imat ćete prvu priliku vidjeti reprezentaciju na okupu jer se u Varaždinu, s početkom u 20:00 sati, igra prijateljska utakmica s reprezentacijom Slovenije. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među pozvanim igračima za ovu akciju nalazi se i NBA kvartet: Bojan Bogdanović, Dari Šarić, Ivica Zubac i Ante Toni Žižić. Njima će se pridružiti i Josip Bilinovac, Domagoj Bošnjak, Mate Kalajžić, Filip Krušlin, Jakov Mustapić, Hrvoje Perić, Darko Planinić, Ivan Ramljak, Krunoslav Simon, Rok Stipčević, Karlo Uljarević i Tomislav Zubčić.

Utakmica protiv Litve jedna je od ključnih za odlazak na Svjetsko prvenstvo s obzirom da je Hrvatska loše krenula u start kvalifikacija, a nakon čega je uspjela dobiti Italiju i Rumunjsku u gostima. Pobjedama protiv Litve i Poljske, Hrvatska bi se znatno približila plasmanu na završnicu svjetske smotre.

Izvor: HKS
Foto: HKS

   


Izdvojeno

Reci što misliš!