Sport / Košarka

Košarkaši Vrijednosnica Osijek slavili nad gostima iz Zaboka

Košarkaši Vrijednosnica Osijek slavili nad gostima iz Zaboka

Nakon dva uzastopna poraza od Gorice i Cibone, košarkaši Vrijednosnica Osijek vraćaju se na pobjednički kolosijek u utakmici koja se morala dobiti pod svaku cijenu.

Od samog početka Brokeri su nametnuli žestok ritam koji je predvodio Slovak Ihring i bio neriješiva enigma za goste iz Zaboka. Nakon prvih 10 minuta domaćini su vodili 27:15. U drugoj četvrtini se razigravaju i ostali igrači Vrijednosnica te do kraja poluvremena  povećavaju prednost na +14 (48:34). U nastavku drugog poluvremena, uspavani Brokeri dopuštaju gostima da za dvije minute naprave mini seriju od 11:0 i približe se na samo 3 poena što je primoralo trenera domaćih Domagoja Kujundžića na minutu odmora. Nakon toga domaćini se bude i vraćaju stvari na svoje mjesto te trećina završava rezultatom 68:59. U zadnjoj dionici Vrijednosnice ne dopuštaju više nikakva iznenađenja i utakmica završava rezultatom 87:75.

Kod domaćina najbolji strijelac je bio Mario Ihring s 20 poena, a kod gostiju Zvonimir Ćutuk s 21 poenom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izjave trenera i igrača:

Domagoj Kujundžić, trener KK Vrijednosnica Osijek: “Otkad sam došao tu, ova je prva utakmica koju smo morali dobiti. Čestitam momcima na požrtvovnoj igri. Ispunili su sve što smo zacrtali. Idalje imamo problema s ozlijeđenim igračima. Mučimo se i krpamo se, kako za trening, tako i za utakmicu. Čestitao bih danas jako svom igraču Gospiću koji nije trenirao cijeli tjedan. Našopali smo ga tabletama i odigrao je ovu utakmicu. Znači, svaka čast na karakteru koji je pokazao.”

Ante Gospić, igrač KK Vrijednosnica Osijek: “Jako bitna utakmica za nas. Ovo nas je nekako učvrstilo za 6. mjesto, ako se ne varam. Čestitke protivniku na dobroj igri i čestitke nama pobjedi koja je jako bitna i idemo dalje.”

Robert Lež, pomoćni trener KK Zabok: “Izgubili smo utakmicu. Teška je utakmica bila. Došli smo ovdje i nadali smo se da ćemo pobijediti. Nismo dovoljno dobro izreagirali.”

Zvonimir Ćutuk, igrač KK Zabok: “Na kraju krajeva, mi smo se vraćali previše puta u utakmicu da bi mogli dobiti ovakvu kvalitetnu ekipu kako je danas odograo Osijek. Izborili smo da nismo izgubili više od 14 razlike koliko smo mi dobili u Zaboku. “

----

KK Vrijednosnice Osijek – KK Zabok 87:75 (27:15, 21:19, 20:25, 19:16)

KK Vrijednosnice Osijek: Pehli, Ihring 20, Mandić 15, Maskaljević, Boras, Beneš, Perić 11, Abu, Šango 10, Darling 12, Vrkić 7, Gospić 12.

KK Zabok: Tomic, Lisica 0, Radovčić 14, Tomas 4, Galić 4, Črnjević 7, Ćutuk 21, Anzulović 2, Tuđen, Proleta 0, Jambrović 5, Batur 18.

Sljedeću utakmicu HT Premijer lige u subotu, 6. travnja Brokeri gostuju u Splitu.

Tekst i foto: KK Vrijednosnice Osijek

 


Izdvojeno

Reci što misliš!