SiB Plus / Zdrav život

Kako skinuti višak kilograma nakon blagdana?

Kako skinuti višak kilograma nakon blagdana?

Dragi naši čitatelji! Ovim putem, ekipa Kuće zelenog čaja Osijek želi Vam čestitati Božić i zaželjeti uspješnu Novu 2013. godinu!

Nadamo se kako ste ove božićne blagdane proveli u društvu svojih obitelji, ugodnoj kućnoj atmosferi i obilnom blagdanskom stolu za koji smo uvjereni da je bio svojevrsna kalorijska bomba tako dobra da joj nitko nije mogao odoljeti :)

caj 495 2

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Moramo priznati da smo i mi iz Kuće zelenog čaja jako uživali u kolačima, francuskoj salati, mlincima, sarmi i svinjskim šniclama, što je rezultiralo prikazom povećanih vrijednosti na ekranu najveće neprijateljice svake žene – VAGE!

U duhu Bridget Jones, prvo smo pomislili kako je vagu potrebno baždariti jer nije moguće da smo u manje od tjedan dana dobili toliko kila viška :) Realnost je naravno bila nešto drugačija.

Nakon prihvaćanja surove realnosti zvane „blagdanski višak kilograma", prestali smo se zabrinjavati jer smo shvatili kako Nova godina dolazi za manje od 24 sata, a to je oduvijek bio idealan dan za neke nove početke, u ovom slučaju za početak procesa mršavljenja, zdravog života i tjelovježbe.

Stanju naše flegmatičnosti i neopterećenosti također je pridonijela i spoznaja da će naše novogodišnje odluke biti brže i uspješnije realizirane pomoću žutih, oolong i bijelih čajeva koje ionako pijemo gotovo svaki dan :)

caj 495 3

Upravo zbog toga, ovu kolumnu odlučili smo posvetiti čajevima koji će pomoći svakom organizmu u gubitku suvišnih kilograma, njegovoj detoksikaciji i jačanju imuniteta narušenog nezdravom prehranom i slabom fizičkom aktivnošću, pa krenimo redom:

[blockquote]ŽUTI ČAJ

Uvjerljivo najbolji prirodni pripravak za gubljene težine je žuti čaj kojeg kod nas u KZČ možete pronaći pod nazivom Yinzhen. On sadrži dijetni enzim koji pomaže bržoj probavi hrane i sagorijevanju suvišne masnoće u tijelu. Najbolji je prirodni pripravak za gubljenje težine a pogoduje osobama osjetljivog želuca. Za razliku od klasičnog zelenog čaja nema nimalo trpkosti i sadrži neznatnu količinu kofeina. Osim što pogoduje mršavljenju, Yinzhien čisti tijelo od otrova, smanjuje masnoću u krvi, povisuje mentalnu i tjelesnu aktivnost i djeluje protiv depresije.

CRVENI ili OOLONG ČAJEVI

Crveni ili oolong čajevi poboljšavaju topljenje masnoća za 12 %, povećavaju nivo energije za 10 % i potrošnju kalorija za 4 %. Idealni su u fazama skidanja potkožnog masnog tkiva jer potiču mršavljenje (zovu ih „aromatičnim ubojicama masnoća"), uravnotežuju neravnotežu kolesterola u organizmu, podižu imunološki sustav te olakšavaju psihički i fizički stres. Bez obzira izaberete li oolong čaj Berry witch, Formosu Fine, Flower of Taiwan ili Milky rezultati zasigurno neće izostati :)

BIJELI ČAJEVI

Osim žutog i oolong čajeva i bijeli čajevi imaju vrlo pozitivne učinke na naše tijelo. Njihovo djelovanje identično je zelenim čajevima ali zbog veće antioksidativne koncentracije smatramo ih najučinkovitijim suborcima za jačanje narušenog imuniteta. A zanimljivo je i to što su ga drevni Kinezi prozvali eliksirima mladosti, dugovječnosti i ljepote. Želite li i vi biti mladi i lijepi preporučujemo neki od bijelih čajeva iz naše ponude: White pearl of Fujian, Friends forever, Pai mu Tan, White Cherry, Silver Moon, Temple der Goetter ili Silver Needle.[/blockquote]

Za sve one koji imaju slične postblagdanske probleme, Kuća zelenog čaja ovog puta je odlučila 2 najsretnija čitatelja nagraditi sa 2x25g bijelog čaja Friends forever.

Sve što trebate je, u komentar ovog članka, napisati: Želim piti bijeli čaj Friends forever! i sačekati objavu dobitnika na SiB-u i Facebook profilu Kuće zelenog čaja Osijek (www.facebook.com/kzc.osijek).

*Nakon objave dobitnika, nagradu je moguće preuzeti u KZČ (Portanova) u roku od 30 dana.

Dobitnici su: Oljica Dvadesetšestogodišnjakinja Tomić i Josipa Mađarić


Izdvojeno

Reci što misliš!