SiB Plus / Zdrav život

Otkrijte crno i zeleno blago

Otkrijte crno i zeleno blago

Jeste li znali da su crni čajevi najpoznatija i najraširenija vrsta čaja u svijetu? Znate li da svakodnevno pijenje zelenog čaja pripada kulturi Japana u kojoj je najmanji postotak obolijevanja od raka?

Ovo su samo neke od zanimljivih činjenica koje krase crne i zelene čajeve, a mi smo jako sretni što njihovu ljepotu i djelotvornost više od dvije godine prenosimo čitateljima SiB-a i našim kupcima u Kući zelenog čaja Osijek.

Ovaj put odlučili smo predstaviti nekoliko crnih i zelenih čajeva koje od milja zovemo našim neotkrivenim blagom jer se naši kupci uvijek pozitivno iznenade kada ih otkriju, a nisu ni pomišljali da bi im recimo robusan okus crnog čaja Irish breakfast zapravo odgovarao.

Upravo zbog toga često motiviramo naše kupce da probaju različite vrste i okuse čajeva jer nikada ne znate koji će nepovratno osvojiti vaše nepce i dušu.


NEOTKRIVENA CRNA BLAGA
- crni čajevi -

Poboljšavaju rad kardiovaskularnog sustava, šire krvne žile, snižavaju razinu kolesterola, podižu mentalnu i tjelesnu budnost, ubrzavaju metabolizam, poboljšavaju zdravlje kože i kostiju, štite od razvoja Parkinsonove bolesti a zbog visokog udjela kofeina predstavljaju zdrav nadomjestak za kavu.

Lemon Grey mješavina je tradicionalnih vrhunskih crnih čajeva iz Indije, Kine i Šri Lanke s dodatkom limunove trave koja ovom čaju daje posebnu notu osvježenja. Lemon Grey je prava kofeinska bomba koja nas mentalno i fizički razbuđuje te time smanjuje pospanost i umor.

Wild cherry je aromatizirani crni čaj sa dodatkom divlje trešnje. Tradicionalno se divlja trešnja koristila za umanjenje porođajnih bolova, problema sa plućima i čitavim respiratornim sustavom, Pomaže u snižavanju šećera u krvi a kineski ju liječnici primjenjuju i za pomoć kod kašlja.

Irish breakfast robusnog je okusa i pije se ujutro a sastoji se od najboljih čajeva iz Assam vrtova. Preporučamo piti ga s malo mlijeka koje će naglasiti punoću njegovog okusa.


NEOTKRIVENA ZELENA BLAGA
- zeleni čajevi -

Ubrzavaju metabolizam, čiste tijelo od toksina, djeluju blagotvorno na psiho-fizičko zdravlje, imaju antikancerogeno djelovanje, korisni su u borbi protiv akni, pospješuju regeneraciju kože, smanjuju masnoću u krvi, sprječavaju arteriosklerozu, djeluju protiv depresije.

Tajna koju skriva Secret of Babylon nalazi se u bijelom čaju Mao Feng koji je vrlo jak ali opet sladak i osvježavajući te u zelenom čaju Yunnan koji je isto tako osvježavajući i lagan. Ukoliko imate problema s visokim kolesterolom i krvnim tlakom, stresom ili karijesom ovo je idealan čaj za vas. Osim zelenog Yunnana i bijelog Mao Fenga u sebi sadrži cimet, komadiće jabuke, štapiće cimeta, koru naranče, cvjetove suncokreta i sjemenje nara.

Harmony zeleni čaj, kao što mu ime kaže, daruje harmoničnost okusa, mirisa i boja, što ga čini teško odoljivim za naše kupce. U sebi sadrži Senchu, komadiće manga, limuna, jagode, naranče i crveni ribiz.

Rose of the Orient u svom sastavu ima kinesku Senchu, Gunpowder, Fog Tea, bijeli Pai Mu Tan, Wu Lu, latice ruže, jasmin, cvjetove različka i nevena. Ovo je izuzetan i poseban aromatiziran zeleni čaj koji svojim okusom ima mogućnost približiti i dočarati orijentalne krajeve. Koristi se i za detoksikaciju organizma.

I ovaj put smo za sve ljubitelje čaja i one koji će to tek postati pripremili nagradnu igru gdje najsretnije natjecatelje nagrađujemo s 2x25 g zelenog čaja Rose of the Orient. Ono što trebate napraviti je u komentar ispod ovog članka napisati: „Otkrivam crno i zeleno blago u KZČ Osijek!“

Puno pozdrava iz Kuće zelenog čaja!

*Nakon objave dobitnika nagradu je moguće preuzeti u KZČ (Portanova) u roku od 30 dana.

Dobitnici su: Ana Grbavac i Olga Tomić

  

 

Izdvojeno

Category: 7753 - 7901

Reci što misliš!