SiB Plus / Zdrav život

Otkrijte crno i zeleno blago

Otkrijte crno i zeleno blago

Jeste li znali da su crni čajevi najpoznatija i najraširenija vrsta čaja u svijetu? Znate li da svakodnevno pijenje zelenog čaja pripada kulturi Japana u kojoj je najmanji postotak obolijevanja od raka?

Ovo su samo neke od zanimljivih činjenica koje krase crne i zelene čajeve, a mi smo jako sretni što njihovu ljepotu i djelotvornost više od dvije godine prenosimo čitateljima SiB-a i našim kupcima u Kući zelenog čaja Osijek.

Ovaj put odlučili smo predstaviti nekoliko crnih i zelenih čajeva koje od milja zovemo našim neotkrivenim blagom jer se naši kupci uvijek pozitivno iznenade kada ih otkriju, a nisu ni pomišljali da bi im recimo robusan okus crnog čaja Irish breakfast zapravo odgovarao.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Upravo zbog toga često motiviramo naše kupce da probaju različite vrste i okuse čajeva jer nikada ne znate koji će nepovratno osvojiti vaše nepce i dušu.


NEOTKRIVENA CRNA BLAGA
- crni čajevi -

Poboljšavaju rad kardiovaskularnog sustava, šire krvne žile, snižavaju razinu kolesterola, podižu mentalnu i tjelesnu budnost, ubrzavaju metabolizam, poboljšavaju zdravlje kože i kostiju, štite od razvoja Parkinsonove bolesti a zbog visokog udjela kofeina predstavljaju zdrav nadomjestak za kavu.

Lemon Grey mješavina je tradicionalnih vrhunskih crnih čajeva iz Indije, Kine i Šri Lanke s dodatkom limunove trave koja ovom čaju daje posebnu notu osvježenja. Lemon Grey je prava kofeinska bomba koja nas mentalno i fizički razbuđuje te time smanjuje pospanost i umor.

Wild cherry je aromatizirani crni čaj sa dodatkom divlje trešnje. Tradicionalno se divlja trešnja koristila za umanjenje porođajnih bolova, problema sa plućima i čitavim respiratornim sustavom, Pomaže u snižavanju šećera u krvi a kineski ju liječnici primjenjuju i za pomoć kod kašlja.

Irish breakfast robusnog je okusa i pije se ujutro a sastoji se od najboljih čajeva iz Assam vrtova. Preporučamo piti ga s malo mlijeka koje će naglasiti punoću njegovog okusa.


NEOTKRIVENA ZELENA BLAGA
- zeleni čajevi -

Ubrzavaju metabolizam, čiste tijelo od toksina, djeluju blagotvorno na psiho-fizičko zdravlje, imaju antikancerogeno djelovanje, korisni su u borbi protiv akni, pospješuju regeneraciju kože, smanjuju masnoću u krvi, sprječavaju arteriosklerozu, djeluju protiv depresije.

Tajna koju skriva Secret of Babylon nalazi se u bijelom čaju Mao Feng koji je vrlo jak ali opet sladak i osvježavajući te u zelenom čaju Yunnan koji je isto tako osvježavajući i lagan. Ukoliko imate problema s visokim kolesterolom i krvnim tlakom, stresom ili karijesom ovo je idealan čaj za vas. Osim zelenog Yunnana i bijelog Mao Fenga u sebi sadrži cimet, komadiće jabuke, štapiće cimeta, koru naranče, cvjetove suncokreta i sjemenje nara.

Harmony zeleni čaj, kao što mu ime kaže, daruje harmoničnost okusa, mirisa i boja, što ga čini teško odoljivim za naše kupce. U sebi sadrži Senchu, komadiće manga, limuna, jagode, naranče i crveni ribiz.

Rose of the Orient u svom sastavu ima kinesku Senchu, Gunpowder, Fog Tea, bijeli Pai Mu Tan, Wu Lu, latice ruže, jasmin, cvjetove različka i nevena. Ovo je izuzetan i poseban aromatiziran zeleni čaj koji svojim okusom ima mogućnost približiti i dočarati orijentalne krajeve. Koristi se i za detoksikaciju organizma.

I ovaj put smo za sve ljubitelje čaja i one koji će to tek postati pripremili nagradnu igru gdje najsretnije natjecatelje nagrađujemo s 2x25 g zelenog čaja Rose of the Orient. Ono što trebate napraviti je u komentar ispod ovog članka napisati: „Otkrivam crno i zeleno blago u KZČ Osijek!“

Puno pozdrava iz Kuće zelenog čaja!

*Nakon objave dobitnika nagradu je moguće preuzeti u KZČ (Portanova) u roku od 30 dana.

Dobitnici su: Ana Grbavac i Olga Tomić

  

 


Izdvojeno

Reci što misliš!