SiB Plus / Zdrav život

Voćno rashlađenje u šalici čaja!

Voćno rashlađenje u šalici čaja!

Iako je ljeto kalendarski započelo prije više od mjesec dana majka priroda kao da se oglušila na naša nadanja za toplim i vrućim srpnjem. Umjesto sunčanog godišnjeg odmora, na Jadranu je većina Hrvata pokisla, dok su mediji bombastičnim naslovima o podbacivanju turističke sezone olujne crne oblake poslali nad naše političare.

Na kraju su svi bili pokisli, i narod i političari.

Uzdajući se u stari izreku „Nakon kiše uvijek dolazi sunce“ optimistično dočekujemo kolovoz nadajući se pravim ljetnim vrućinama jer očigledno je Sunce zadnja slamka spasa praznoj državnoj blagajni i posrnuloj ekonomiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ali ostavimo politiku sa strane, usmjerimo misli ka pozitivnim idejama i stvarima. Zamišljajmo kako ćemo nastavak ljeta provesti u krugu najmilijih, negdje na pješčanoj jadranskoj plaži ili pak osječkoj Kopci. Zamislimo lagani povjetarac, miris soli u kosi i šalicu ledenog voćnog čaja u ruci. Samo se prepustite sanjarenju i uživajte… Opuštajući osjećaj, zar ne?

A dok se vi opuštate na plaži nadamo se kako će vam jedini zadatak taj dan biti donijeti odluku o tome koji vrstu voćnog čaja izabrati? Hoće li to biti neobična kombinacija Jagode i Kivija ili možda novi čaj iz naše ponude pod nazivom Cold Drink Šipak Naranča?

Koji god odaberete, garantiramo da nećete pogriješiti!

Ono što se bitno kod pripreme voćnih čajeva je to da u zagrijanu vodu na 100 stupnjeva stavite deklaracijom propisanu količinu čajne infuzije (1 čajnu žličicu ili drugačije). Slijedećih desetak minuta pustite čajnu infuziju da se namače, zatim ju procijedite i ohladite u hladnjaku. Prije posluživanja u šalicu ubacite nekoliko kockica leda i krišku limuna, zavalite se u ležaljku, pročitajte omiljenu knjigu i guštajte, samo guštajte…

Ovo ljeto Kuća zelenog čaja je za sve čajoljubce pripremila nekoliko vrsta voćnih čajeva idealnih za ublažavanje nadolazećih ljetnih vrućina, pa se nadamo kako ćete i ove godine prepoznati njihovu kvalitetu te odabrati onaj koji najviše volite.

Cold drink-2x

JAGODA-KIVI - jabuka, cvjetovi hibiskusa, šipak, komadići jagode i kivija.
NARANČA-MRKVA - cvjetovi hibiskusa, grožđe, komadići mrkve, kandirani ananas, komadići jabuke, naranča kora.
EQUISITE - cvjetovi hibiskusa, šipak, grožđice, crni ribizli, plodovi bazge, kandirani ananas.
ŠUMSKO VOĆE - cvjetovi hibiskusa, šipak, komadići jabuke, ribizli, narančina kora, jagode, bazgin plod.
COLD DRINK SUMMER PUNCH - komadići jabuke, naranče i limuna, kandirani ananas, papaja, bambusovi listovi, cvjetovi šafranike i suncokreta, kora naranče.
COLD DRINK ŠIPAK NARANČA – komadići jabuke, cikle, kandirani ananas, cvjetovi hibiskusa, suncokreta, šafranike, zrna šipka, korica naranče.

I ovaj put smo za sve ljubitelje čaja i one koji će to tek postati pripremili nagradnu igru gdje najsretnije natjecatelje nagrađujemo s 2x25 g voćnog čaja COLD DRINK SUMMER PUNCH. Ono što trebate napraviti je u komentar ispod ovog članka napisati: „Hladim se uz voćne čajeve iz KZČ Osijek!“

Puno pozdrava iz Kuće zelenog čaja i pratite nas i dalje na www.facebook.com/kzc.osijek

*Nakon objave dobitnika (na sib.hr) nagradu je moguće preuzeti u KZČ (Portanova) u roku od 30 dana.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!