SiB Plus / Web Kutak

Al Jazeera Balkans krenula sa emitiranjem

Al Jazeera Balkans krenula sa emitiranjem

Nakon mjeseci priprema nezavisna televizija Al Jazeera Balkans krenula je sa emitiranjem i to 11.11.2011. u 18:00 sati po lokalnom vremenu.

"Pripreme su trajale mjesecima, gradnja studija u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu i Skoplju je dovršena, satelitska antena postavljena, kablovska distribucija dogovorena, ljudi izvježbani i spremni za početak." istaknuo je direktor programa i vijesti, svima nam dobro poznati Goran Milić.

Al Jazeera Balkans pokrivat će Makedoniju, Crnu Goru, Srbiju i Kosovo, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Sloveniju, a preko satelita i kablovskih sistema vidjet će se i širom svijeta, posebno tamo gdje živi dijaspora s ovih prostora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ova je televizija zasebna sa svojom upravom, redakcijom i zaposlenicima te je integrirana u sustav cijele Al Jazeere od koje može koristiti zajedničke resurse.

"Mi nismo državna televizija nego privatna, mi imamo privilegij da ne ovisimo o komercijali i zato možemo ostati ozbiljni, balansirani, objektivni, ali ne ovisimo ni od kakvih političkih predrasuda i obveza. Ne znam jeste li i osjetili da sam ovaj uvodnik pisao na hrvatskome? Moj privilegij, moje pravo.

Mogao sam na srpskome i na bosanskome, ne bih fulao u pravopisu. Dobro bih prošao s crnogorskim, tražio bih pomoć za slovenski i makedonski, s albanskim bih priznao poraz, pa ćemo ova tri posljednja jezika prevoditi na jedan od prvospomenutih četiri." ležernim je riječnikom dodao svoje mišljenje Milić.

"Pratite naš program u kojem nećemo koristiti jezik sile, cinična dosoljavanja, podcjenjivanje jednih a veličanje drugih, humor koji ostavlja gorčinu, smijeh koji druge navodi na plač. Jer to je naš privilegij" - poručuje slavni hrvatski novinar Goran Milić, koji obavlja posao direktora programa i vijesti. Milić novu postaju predstavlja kao silu koja će pridonijeti daljnjem pomirenju među (donedavno) zaraćenim narodnima u regiji.

Osim Milića, na Al Jazeeru Balkans prešla su i brojna druga poznata novinarska imena iz Hrvatske, poput Lamije Alečković, Stipe Sladoljeva, Ilije Jandrića, Ivane Brkić i Mirjane Hrge. Središnji studio smješten je u Sarajevu, a program će biti emitiran i iz regionalnih centara u Beogradu, Zagrebu i Skoplju.

Al Jazeera će sigurno promijeniti način kako pratimo vijesti i pokazat će onu drugu sliku medija.

banner.png

[blockquote]Al Jazeera Balkans možete pratiti  na B.net i Max TV-u. Live prijenos možete pratiti na njihovoj internet stranici ili službenom youtube kanalu.[/blockquote]

Cijeli tekst gospodina Milića možete pročitati na službenim stranicama Al Jazeere Balkans, a možete ih pratiti i na Twitteru, Facebooku i Google+.

Tekst: Zimo/Večernji/SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!