SiB Plus / Web Kutak

Bez ulaganja do zarade na aplikacijama za mobitele

Bez ulaganja do zarade na aplikacijama za mobitele

Ekipa tvrtke K-informatika predstavila je novi projekt od kojeg mnogo očekuju na domaćem, ali i svjetskom tržištu, a usmjerili su se na rastuće tržište aplikacija za mobilne platforme.

Advanced Mobile Framework naziv je proizvoda koji omogućuje i onima bez iskustva u programiranju realizaciju ideja i stvaranje aplikacija za Android i iOS uređaje.

"AMF je stvoren i da nama olakša posao u budućnosti, ali ga i u besplatnoj i u plaćenoj verziji s dodatnim funkcijama nudimo svima koji su zainteresirani za jednostavno stvaranje aplikacija na kojima, u konačnici, mogu i zaraditi. Nije potrebno posebno iskustvo u programiranju, dovoljno je pročitati upute i svatko s minimalnim znanjem informatike može napraviti aplikaciju", objašnjava Dejan Bešir iz K-Informatike. Na AMF platformi napravljena je i nova verzija aplikacije za turiste CroCities - Osijek koja nudi nove mogućnosti i informacije o Osijeku, vijesti iz lokalnih medija, lokacije besplatnih hot spotova, poboljšan izgled i druge detalje, a već je skinuta deset tisuća puta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ponudili smo servisne informacije, fotografije, kontakte hotela i ostalih važnih objekata, panoramski pregled grada, virtualne šetnje, galerije fotografija i sve drugo što je turistima potrebno. Žao nam je samo što Grad nije prepoznao vrijednost aplikacije koju hvale strani turisti. Tražili smo financijsku pomoć za prijevode tekstova te, što je još važnije, promociju aplikacije od koje Osijek ima koristi, ali ništa... Velika stvar bila bi i kada bi se QR code za download aplikacije nalazio na brošurama Turističke zajednice, jer danas mnogi imaju smartphone, ali čak ni to nismo uspjeli dogovoriti - kaže Bešir.

Na istoj platformi pravi se turistički vodič za Dubrovnik, Varaždin, Samobor i Split, a od AMF platforme očekuje se interes i na međunarodnom tržištu. Na njenom nastanku četiri programera radila su četiri mjeseca, a plaćena verzija sa svom funkcionalnošću stoji 150 dolara. Detalji se mogu pronaći na www.k-informatika.com.

[blockquote]POGLEDAJTE: CroCites - Osijek osobni vodič na vašem mobitelu [/blockquote]

Tekst: Ivan SEKOL (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!