SiB Plus / Web Kutak

Uspješni informatičari traže mladi kadar

Uspješni informatičari traže mladi kadar

Predstavnici informatičkih tvrtki iz Osijeka kreću s aktivnostima kojima žele predstaviti svoje djelovanje i rad, privući potencijalne zaposlenike i profilirati Osijek kao važno IT središte regije.

Prva najavljena aktivnost je “Ulovi IT posao”, koja se provodi u sklopu projekta “Osijek Software City”. Riječ je o druženju i razgovoru svih zainteresiranih s predstavnicima tvrtki Farmeron, Inchoo, K-informatika i Mono Software koje je zakazano za četvrtak (23. veljače) na Ekonomskom fakultetu.

Ovaj susret nije namijenjen samo studentima Ekonomije, već svim studentima, učenicima, nezaposlenima, kao i onima spremnima za zaokret u karijeri. Moderator će biti Hrvoje Bujas, suvlasnik hrvatske softverske uspješnice - specijalizirane tražilica za nekretnine GoHome koja posluje u 10-ak zemalja”, kažu organizatori.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, u Osijeku posluje više informatičkih tvrtki koje nižu pohvalne poslovne rezultate u zemlji i inozemstvu. Upravo takve tvrtke bit će predstavljene, a okupljeni će moći saznati kako se zaposliti u rastućem IT sektoru. Upravo znanja stečena kroz formalno obrazovanje stvaraju probleme za zapošljavanje jer srednjoškolsko i fakultetsko obrazovanje u Hrvatskoj programiranje i IT pokriva samo površno.

Programi formalnog školovanja uglavnom nisu usklađeni sa stvarnim potrebama tržišta rada, a još manje predviđaju koja bi znanja i vještine mogle biti potrebne za nekoliko godina, kako bi mladi ljudi prilikom odlučivanja o upisu u srednju školu ili na fakultet i na temelju tih informacija mogli razmisliti o svojem budućem zanimanju. Na žalost, na sustav formalnog obrazovanja ne možemo tako lako utjecati, no na ovaj način možemo potaknuti ljude svih uzrasta i zanimanja da sami porade na svom obrazovanju te da im predstavimo IT niše u kojima bi se najlakše mogli zaposliti”, kaže Nandino Lončar, voditelj projekta Osijek Software City. Zaključuje kako se ovim projektom teži zapošljavanju jer u regionalnoj IT industriji trenutno vlada kronični nedostatak osposobljenog kadra.

I.Sekol (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!