SiB Plus / Web Kutak

IBM-ova rješenja za konkurentnije malo i srednje poduzetništvo

IBM-ova rješenja za konkurentnije malo i srednje poduzetništvo

Prvi u nizu ovogodišnjih događanja „IBM SMB Roadshow" održao se u Osijeku gdje su IBM-ovi stručnjaci predstavili rješenja koja mogu pomoći malom i srednjem poduzetništvu u ostvarenju poslovnih ciljeva uzimajući u obzir skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Prvi u nizu ovogodišnjih događanja „IBM SMB Roadshow" održao se u Osijeku gdje su IBM-ovi stručnjaci predstavili rješenja koja mogu pomoći malom i srednjem poduzetništvu u ostvarenju poslovnih ciljeva uzimajući u obzir skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

ibm 495

Uklanjanje administrativnih barijera, carina i propisa koji ograničavaju protok ljudi i roba omogućuje nam da budemo dio sve većeg tržišta, ali preduvjet uspjeha uistinu leži u nama samima i u našoj sposobnosti da iskoristimo kako europsko tako i globalno tržište hrabrošću, uvidom u potrebe te aktivnim pristupom izgradnji i nuđenju tehnologija i rješenja", rekao je Alen Gojčeta, voditelj hardverskog poslovanja IBM-a Hrvatska u svom uvodnom predavanju na šestom u nizu „IBM SMB Roadshow" u Osijeku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ivan Petrović iz IBM-a Hrvatska predstavio je podatkovnu infrastrukturu te izložio načine za upravljanje podacima kako bismo imali skoro neograničenu količinu vremena na raspolaganju. Moderni sustavi za pohranu podataka su pod pritiskom tehnološke i financijske realnosti. Tehnološki razvoj generira ogromne količine korisnih, potencijalno korisnih i manje korisnih podataka, koji se svejedno spremaju.

Funkcionalnosti poput Automated Tiering i Automated Data Migration omogućuju da sustav na osnovi uzoraka korištenja podataka ili planirane politike pohrane (npr. "podaci stariji od 60 dana") automatski podatke premjesti na tip pohrane koji najviše odgovara tehničkim potrebama (brzina povrata informacija), ali i financijskim mogućnostima organizacije. Ovisno o tipu podataka i organizaciji administracije, sustavi za pohranu su često nedovoljno iskorišteni. U klasičnim storage sustavima strogo zadane dimenzije prostora za pojedinu namjenu bile su većinom određene bez obzira na popunjenost i stvarne potrebe. Virtualizacijom podatkovnih sustava te dodatnim tehnologijama poput thin provisioninga dobiva se značajno bolja iskoristivost i fleksibilnost kod migracija, nadogradnji i promjena.

O otvorenosti vašeg poslovanja na IBM system x infrastrukturi govorio je Haris Kulenović, također iz IBM-a Hrvatska. IBM system x i BladeCenter predstavljaju idealnu platformu za napredna i otvorena IT okruženja. Systems Director s brojnim dodacima omogućuje učinkovit nadzor i upravljanje cijelim sustavom. Virtualizacija I/O segmenta i networking postaju sve važniji faktori u svijetu poslužitelja, a kroz IBM BNT mrežna rješenja dostupni su korisnicima i u blade sustavima, kao i u segmentu standardnih poslužitelja.

Marketing novog (digitalnog) doba, novi kanali prodaje i društvene mreže neizostavna su tema poslovnih događanja. Prema IBM-ovom istraživanju trendova u IT industriji (IBM Market Intelligence) Social business, Cloud computing, Business analytics and Mobile četiri su postavke tehnologija budućnosti, a upravo su online kanali i društvene mreže prepoznati kao ključni nositelji transformacije poslovanja. Stipe Pavičić prezentirao je ključne trendove za povećanje konkurentnosti u online poslovanju koji nas očekuju u još kompleksnijem EU okruženju te kako je moguće koristiti društvene mreže i online kanale prodaje marketinga i izgraditi bolje odnose s klijentima i kupcima, ali i podići ih na jednu novu (Social Media) razinu.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!