SiB Plus / Web Kutak

Kako funkcionira Facebook chat opcija 'Seen'

Kako funkcionira Facebook chat opcija 'Seen'

Već neko vrijeme na Facebooku je prisutna nova opcija pregleda kada je tko vidio vašu chat poruku. Budući da je ovaj potez, koji se tiče i vaše privatnosti i anonimnosti na Faceu, opet razbjesnio mnoge korisnike,  u jednom dokonom chatanju dvojica su Sibovaca odlučili testirati na koji način ta opcija funkcionira i kako se (ne) može izbjeći :)

Već neko vrijeme na Facebooku je prisutna nova opcija pregleda kada je tko vidio vašu chat poruku (npr Seen 3:45 PM). Budući da je ovaj potez, koji se tiče i vaše privatnosti i anonimnosti na Faceu, opet razbjesnio mnoge korisnike,  u jednom dokonom chatanju dvojica su Sibovaca odlučili testirati na koji način ta opcija funkcionira i kako se (ne) može izbjeći :)

facebook-seen-message495

Dakle znanstvenim metodama odjavljivanja, prijavljivanja, odlaženja na druge tabove, klikanja bezveze po browseru i Facebook prozoru, naš je stručni tim došao do slijedećih zaključaka:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvo samo da objasnimo, pod "chat prozor" mislimo na mali okvir koji iskoči desno dolje kad se s nekim dopisujete i dok vam je upaljen chat. "Inbox" je vaš spremnik poruka u koji ulazite preko ikone gore lijevo ili iz lijevog menua "messages/poruke".

• Poruka 'Seen' se vidi tek kada kliknete mišem u okvir za pisanje u chat prozoru
• Poruka 'Seen' se vidi (kod pošiljatelja) i ukoliko ste offline i primite poruku u inbox i otvorite ju (s tim da osoba koja je poruku poslala online mora bit online i slat poruku preko chat prozora).
• Poruka 'Seen' se ne vidi dok gledate druge otvorene tabove u vašem Interent pregledniku ili pregledavate Fejs bez diranja chat prozora ili inboxa
• Poruka 'Seen' se ne vidi ni kada ste offline ni kada ste online, a obje strane pišu preko inboxa

Zaključak, ukoliko osoba koja šalje poruku je online i šalje vam poruke preko chat prozora, nikako ne možete izbjeć da vidi kad ste pročitali poruku...

Eto, ovo bi bilo par informacija o najčešćim situacijama koje se mogu dogoditi u životu jednog kežual stalkera ili onoga tko iz tko zna kakvih mazohističkih razloga drži kao prijatelja na profilu osobu koju ne može smisliti :)

Ukoliko imate drukčije zaključke slobodno komentirajte :)

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!