SiB Plus / Web Kutak

Ulovi IT posao za vrijeme studiranja!

Ulovi IT posao za vrijeme studiranja!

Velika većina ovaj rast i jačanje IT scene ne smatra previše značajnim jer se uvriježilo mišljenje da ne mogu svi biti programeri i da IT tvrtke ne mogu spasiti Osijek od nezaposlenosti. To je djelomice i istina, nisu svi rođeni niti se zanimaju za programerska zanimanja.

Ono što je često zanemareno jest da ova grana industrije izravno i neizravno zapošljava ekonomiste, pravnike, PR stručnjake i  brojna druga zanimanja. Mjesta za rad u ovim tvrtkama ima, kako za programere tako i za druge profesije. Upravo to treba biti poticaj mladima da prikupljaju znanje i izvan fakulteta, kroz edukacije i rad na vlastitim projektima. Nekoliko ljudi je već doselilo u Osijek zbog zapošljavanja u osječkim IT tvrtkama, a taj val je tek počeo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inicijative poput Osijek Software City-a, CISEx-a, CRANE-a, Croatia Girl Geek Dinners-a, Startup srijede, Zagrebačkog inkubatora poduzetništva i drugih sličnih tome, pokrenute su od strane poduzetnika koji žele ojačati hrvatsku IT industriju jer u njoj vide budućnost. Ono što bismo svi trebali vidjeti. Niti jedna druga djelatnost nema toliko inicijativa i uključenih tvrtki u želji za poboljšanjima.

7ab8b5e91023bc078b56ad83b574e43e.jpg

Kako sve ovo utječe na sadašnje i buduće studente u Osijeku?

Osijek postaje središte znanja i IT scene u regiji, a vi možete pronaći svoje mjesto u tome. Studenti moraju nadograđivati svoje znanje i aktivno raditi na sebi kako bi bili prepoznati od strane potencijalnih poslodavaca.

Networking danas pomaže ne samo pronaći posao, već i pridonosi partnerstvima koji rezultiraju novim poslovima. Nikada nije kasno da krenete učiti o nečem novom ili da krenete usavršiti svoje znanje.

IT sektor u Osijeku donosi nova radna mjesta, ali zahtjeva i razinu znanja i vještina. Možda već danas možete zajedno sa svojim prijateljima razviti uspješnu poslovnu ideju, a navedene inicijative vam mogu pomoći da je realizirate i pokrenete vlastiti startup. Na web stranici Osijek Software City-a su navedena znanja koja osječke tvrtke očekuju od budućih zaposlenika, no pitanje je koliko je studenata zaista počelo učiti navedeno. Ako još nemate ta znanja, krenite učiti samostalno ili kroz organizirane edukacije.

Nemojte čekati završetak fakulteta kako biste počeli tražiti posao, krenite učiti i graditi svoju prepoznatljivost već danas!

Izvor: gauss-informatika.com


Izdvojeno

Reci što misliš!