SiB Plus / Skidamo Prašinu

Dokumentarni film ''Osijek - grad ponosa, Ivica Fekete''

Dokumentarni film ''Osijek - grad ponosa, Ivica Fekete''

"Doživljavam grad kao dio porodice." – izjava je gospodina Feketea u dokumentarnom filmu „Osijek – grad ponosa, Ivica Fekete“ .

Tijekom povijesti grad Osijek proživio je brojne probleme, ali i gospodarski i društveno sretnija razdoblja. Građani Osijeka posebno pamte vrijeme od 1974. do 1982. godine kada je kao predsjednik Općinske skupštine Osijek (gradonačelnik) Ivica Fekete napravio pravi pozitivan bum u gospodarskom, socijalnom, društvenom i svim drugim životnim segmentima. Nažalost, gospodin Fekete nas je napustio 2014. godine.

Kako bi njegova djela kao i posebana topla osobnost ostali zauvijek zabilježeni, u produkciji FILM 54 i pod režijskom palicom Borisa Šepera, a u suradnji sa Državnim arhivom Osijek i Kino klub Mursa, s puno ljubavi prema gradu Osijeku i njegovim stanovnicima, snimljen je dokumentarni film „Osijek – grad ponosa, Ivica Fekete“.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovaj dokumentarni film govori o velikim djelima koje Ivica Fekete napravio za života. U filmu se pojavljuju i njegovi tadašnji najbliži suradnici: Antun Ignac, Vladimir Stanić, Vladimir Ljubanović, Veljko Prole i današnji dogradonačelnik Denis Ambruš. Svi oni govore kako je bilo surađivati i raditi sa Feketeom te kakvo nam je naslijeđe ostavio. Otkrivaju nam i njegovu ljudsku stranu, osobnost i predanost radu.

Dokumentarni film „Osijek - grad ponosa, Ivica Fekete“ posljednji je video i tonski zapis gospodina Feketea. Samo nekoliko mjeseci nakon što je snimljen razgovor sa Feketeom, skromno nas je napustio u 87. godini života. Sa puno emocija govori svom radu i zalaganju za bolji život Osijeka i njegovih stanovnika.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!