SiB Plus / Skidamo Prašinu

jedina titula osijeka

Prošlo je točno 20 godina kako je NK Osijek osvojio svoju jedinu titulu

Prošlo je točno 20 godina kako je NK Osijek osvojio svoju jedinu titulu

Nogometni klub Osijek svoj jedini svoj trofej u modernoj hrvatskoj povijesti osvojio je davne 1999. godine nakon pobjede u finalu Kupa protiv Cibalije iz Vinkovaca.

I točno 20 godina (utakmica je odigrana 30. svibnja 1999. godine) kasnije iza te utakmice postoje brojni repovi među određenim dijelom navijača, a zanimljivo je kako se dugo na internetu nisu mogli vidjeti golovi s te utakmice.

Tako se primjerice među navijačkim pukom provlači teza kako je Osijek svoj gol zabio u 100-toj minuti, a pregledom videa jasno se vidi kako je taj gol postignut u 93-oj minuti. Strijelac je bio Dumitru Mitu nakon pogreške vratara Ibrahimovića. Pobjedu Osijeka donio je Lasić zlatnim golom u produžecima susreta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vinkovčani su bili ljuti i zbog crvenih kartona koje je Sinovčić pokazao njihovim igračima iako kronočari tog vremena kažu kako je Darko Raić Sudar verbalno napao suca, a start Ivice Ravlića bio za crveni karton.

Zanimljivo, ovaj susret je kontroverzan i iz razloga utakmice odigrane četiri dana ranije u Rijeci kad Rijeka nije uspjela pobijediti Osijek i osvojiti prvenstvo, a kao jedan od krivaca za to okarakteriziran je i Osijek iako je zapravo jedini krivac bio sudac Krečak i Rijeka sama koja nije odigrala kvalitetan susret u tako važnoj utakmici.

OSIJEK: Galinović, Beljan, Vuica (J.Vranješ ), S.Vranješ, Lasić, Beširević, Gašpar, Ergović, Perković, Bubalo (od 65. minute Mitu ), Prišć (od 73. Surać )

http://www.youtube/watch?v=J2tgyeOBilE

Tekst: SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!