SiB Plus / Samo domaće

Tajna najbolje domaće slavonske kobasice

Tajna najbolje domaće slavonske kobasice

Na kobasijadi u Grabovcu održanoj prošlog vikenda, ocjenjivala su se 23 uzorka kobasice. Prvo mjesto osvojio je višegodišnji pobjednik, točnije Braniteljska zadruga „Donji grad" iz Osijeka.

Ukus, struktura, izgled i odimljenost kobasica. Sve to ocjenjivalo se u žestokoj konkurenciji, no neke stvari nisu se promijenile. Kobasica braniteljske zadruge "Donji grad" ponovno je osvojila prvu nagradu.

Tri godine zaredom osvajaju i prvo mjesto na Donjogradskoj kobasijadi. U čemu je tajna?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nema tu puno filozofije niti je recept neka strogo čuvana tajna, kaže upravitelj zadruge Vladimi Flatscher i ističe da je najvažnije držati se pravilnog omjera i kvalitetnih sastojaka.

Tu posebno ističe važnost korištenja kvalitetne paprike i naravno kvalitetnog mesa, a najbolje je ono od crne slavonske svinje.

Mnogi ljudi uzimaju kupovnu papriku koja je lošije kvalitete, a za svega 40-50 kuna više dobije se vrlo kvalitetna domaća paprika koja dosta znači za okus finalnog proizvoda.

[span class=attention]POGLEDAJTE: Kobasicama i kulenu prijeti propast[/span]

Kobasicu rade po tradicionalnoj baranjskoj recepturi, pa svoj prozvod još i nazivaju baranjski recept, osječka volja. 2 posto soli, 1.5 posto paprike,  0.5 posto češnjaka, nešto šećera te alkohola, pravilno dimljenje i kobasica je gotova.

Do njihovih proizvoda može se doći putem web stranice http://www.bz-donjigrad.hr/

Opširnije pogledajte u prilogu Televizije Slavonije i Baranje:

Izvor: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!