SiB Plus / Samo domaće

Riblja kobasica - specijalitet iz Petrijevaca

Riblja kobasica - specijalitet iz Petrijevaca

Šaran, smuđ, som i amur, crvena paprika, papar, bijeli luk, sol i još nekoliko tajnih dodataka  glavni su sastojci "Ribasice" - kobasice od ribe, gastrodelicije koju odnedavno priprema mladi ugostitelj Kristijan Gudlin, a koje su odličan kulinarski prijedlog za sve one koji se ni u vrijeme korizme ne žele odreći kobasica.

Potomak poznate slavonske ugostiteljske obitelji Gudlin i Kristijan, nećak pokojnog legendarnog Geze Gudlina, nije htio da se tradicija te obitelji prekine, nego je s ocem Franjom odlučio ponosno nastaviti tu tradiciju. U Petrijevcima je otvorio ugostiteljski lokal i svoju roštilj ponudu odlučio nadopuniti ribljim specijalitetima, uključujući i zaštitni znak stare "Slavonske kuće" - riblju kobasicu.

Proces proizvodnje  Kristijan je ubrzo svladao i odlučio stvoriti svoju verziju riblje kobasice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Napravio sam takav okus da je mogu svi jesti. Nema jaki miris i onako je lagana, objašnjava Kristijan.

Za proizvodnju 1kg kobasice potrebno je čak 15kg ribe i to četiri vrste u različitim količinama što joj daje specifičan okus. Nakon mljevenja ribe dodaju se razni začini, puni se u crijeva i ostavlja na 24 satno mirovanje nakon čega ide na sušenje. Postupak traje oko mjesec dana. Servira se kao neka vrsta predjela.

Cijena kilograma riblje kobasice doseže i 50 eura.

Opširnije pogledajte u prilogu Televizije Slavonije i Baranje:

Izvor: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!