SiB Plus / Samo domaće

''Baranjski zalogaj'' - poduzetnička ideja mlade Baranjke koja bi mogla postati hit

''Baranjski zalogaj'' - poduzetnička ideja mlade Baranjke koja bi mogla postati hit

Na jučerašnjem izboru za najbolju poduzetničku ideju Osječko-baranjske županije u 2014. godini, treću nagradu odnijela je mlada Baranjka, studentica  2. godine diplomskog studija Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Mila Lečić sa svojim "Baranjskim zalogajem".

"Baranjski zalogaj" (prvotno nazvan "Mast i paprika") proizvod je koji će vas vratit u dane djetinjstva kad je kruh namazan svinjskom masti i začinjen domaćom crvenom paprikom bio uobičajeni dio ishrane na domaćem jelovniku.

- Ideja projekta je plasirati na tržište inovativni proizvod koji će se sastojati od dvije osnovne sirovine: domaće svinjske masti i mljevene začinske paprike (slatke ili ljute), spojene u jedan proizvod, ali fizičke odvojene u posudici. Cilj je omogućiti turistima doživljaj okusa baranjskog djetinjstva, objasnila nam je Mila ukratko svoj proizvod.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na ideju je došla slušajući komentare turista iz Hrvatske i inozemstva kojima se ova kombinacija kruha, masti i paprike izuzetno svidjela.

becarski zalogaj1

Kao članica Lokalne akcijske grupe Baranja (LAG), čija je volonterka, na nedavno održanom Čvarakfestu u Karancu predstavila je posjetiteljima svoj proizvod.

- Ljudi su prilazili štandu i probali proizvod koji ih je podsjetio na djetinjstvo. Bili su oduševljeni proizvodom i tražili jedan komad više. Neki su ga prvi put probali, poput Dalmatinaca kojima se toliko svidio da su došli za štand i sami sebi pravili kruha i masti. Pri tome su stavili ljutu papriku i malo se oljutili, priča nam Mila.

"Baranjski zalogaj" još je u fazi ideje i istraživanja tržišta, a nagrada Županije, kako sama kaže, poticaj je da se ta ideja i realizira i pojavi na tržištu, što se i mi nadamo da će se dogodit što prije.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!