Promo

Očuvanje divljih strogo zaštićenih vrsta

Zoološki vrt Osijek održao edukativni program iz područja zaštite prirode

Zoološki vrt Osijek održao edukativni program iz područja zaštite prirode
ZOO vrt Osijek

Predavanja u školama i radionice u prostoru Zoološkog vrta Osijek održavale su se tijekom listopada i studenog

U sklopu projekta koji provodi Unikom d.o.o., „Unaprjeđenje postojećih i uspostava novih kapaciteta za smještaj i brigu o jedinkama životinja koje se zbrinjavaju u oporavilištu Unikom d.o.o. – Radna jedinica Zoološki vrt“, koji je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda, održana su predavanja i edukativne radionice za učenike srednjih škola.

U sklopu aktivnosti širenja svijesti javnosti o očuvanju vrsta koje se zbrinjavaju u oporavilištu, uspostavljena je suradnja s Odjelom za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, koji je izradio priručnike i program edukacije, te s Poljoprivrednom i veterinarskom školom i Prirodoslovnom gimnazijom Ruđer Bošković iz Osijeka čiji učenici su sudjelovali u istima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predavanja u školama i radionice u prostoru Zoološkog vrta Osijek održavale su se tijekom listopada i studenog, a tema je bila „Očuvanje divljih strogo zaštićenih vrsta životinja s prostora RH zbrinjavanjem u oporavilištima“.

Predavanja i radionice održali su mr. sc. Ivana Vrućina, doc. dr. sc. Goran Vignjević i Ramona-Ana Davidović, mag. prot. nat et amb. s Odjela za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Na predavanjima je sudjelovalo ukupno 174 učenika, dok je na radionicama sudjelovalo njih 170.

Glavni cilj edukativnog programa bio je ojačati svijest srednjoškolskih učenika o značaju očuvanja divljih strogo zaštićenih i ugroženih životinjskih vrsta s prostora RH kroz upoznavanje sa strogo zaštićenim životinjskim vrstama, njihovom biologijom, ekologijom, razlozima njihove ugroženosti i zaštite, potrebi očuvanja njihovih staništa te načinima zbrinjavanja ozlijeđenih divljih životinja koje se liječe/oporavljaju u oporavilištima.


Izdvojeno

Reci što misliš!