Promo

benefiti sporta

Uspješan završetak projekta „Promocija sportske rekreacije među djecom u sustavu predškolskog odgoja na području Grada Osijeka“

Uspješan završetak projekta „Promocija sportske rekreacije među djecom u sustavu predškolskog odgoja na području Grada Osijeka“

Projekt je sadržavao brojne aktivnosti među djecom predškolske dobi

S krajem prosinca ove godine, završila je provedba projekta „Promocija sportske rekreacije među djecom u sustavu predškolskog odgoja na području Grada Osijeka“ koji je financiran sredstvima Ministarstva turizma i sporta kroz Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2022. godini, a provodilo ga je Gimnastičko društvo Osijek – Žito.

Navedeni projekt imao je za cilj promicati bavljenje sportom od najranije životne dobi te razvijati svijest kod djece o zdravim životnim navikama, dodatno ojačati kapacitete odgojitelja sudionika u projektu te informirati i educirate roditelje o benefitima sporta kod djece predškolske dobi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među ključnim aktivnostima projekta bili su terenski obilasci vrtića u Osijeku i Vukovaru te provedba besplatnih treninga u vrtićima kao i provedba besplatnih treninga u gimnastičkoj dvorani Sokol Centra s djecom predškolske dobi. U sklopu projekta odrađeni su također i besplatni treninzi za djecu predškolske dobi u Gimnastičkom klubu Vukovar.

Projekt je sadržavao i aktivnosti informativnog karaktera te je u vidu toga napravljena informativna brošura za roditelje s istaknutim prednostima bavljenjem sportom u predškolskoj dobi koja je podijeljena u svim vrtićima. Također, kreiran je i priručnik za odgojitelje koji sadrži informacije o benefitima sporta kao i prikaze praktičnih primjera treninga, na bazi gimnastike, za djecu predškolske dobi. Uz to je velik broj odgojitelja istočne Hrvatske sudjelovao na besplatnom webinaru koji je obuhvaćao brojne informacije o bavljenjem sporta u predškolskoj dobi.

„Smatram da je ovaj projekt zaista bio koristan velikom broju roditelja, odgojitelja, ali i mališana koji su bili uključeni u projekt jer smo kroz različite aktivnosti nastojali animirati sve navedene na bavljenje sportom kao i ukazati im na sve benefite sporta za djecu predškolske dobi. Nadam se da ćemo u budućnosti provoditi slične projekte!“, zaključila je voditeljica projekta, Nina Baum.


Izdvojeno

Reci što misliš!