Promo

u planu još tri slikovnice

Pinokio u novom ruhu uči djecu o sigurnosti na internetu

Pinokio u novom ruhu uči djecu o sigurnosti na internetu

Kako djeci objasniti sigurnost na internetu? Pinokio, Tri praščića i Ružni pačić mogu vam pomoći!

U srijedu 29. studenoga 2022. javnosti je predstavljena i treća u nizu “Bajki u digitalnom svijetu” osječkog Centra za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD). Nakon “Runog pačića” i “Tri praščića”, na red je došao i “Pinokio”. Ove su slikovnice klasične bajke čije naslove nose, no specifične su po radnom dijelu na kraju svake bajke sa zadacima i pitanjima za djecu i roditelje. Povezivanjem situacija iz bajki s opasnostima koje vrebaju na internetu, “Bajke u digitalnom svijetu” svojevrsni su vodič za educiranje djece o sigurnijem i pametnijem korištenju interneta.

Autorica slikovnice “Pinokio” je Iva Vidanec, magistrica psihologije iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, a ilustrirali su je Josipa Međugorac i Ljudevit Ostoić. Ilustraciju i tiskanje bajki financirala je tvrtka Combis. Prihod od prodaje namijenjen je Centru za nestalu i zlostavljanu djecu.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“Najveća vrijednost Bajki u digitalnom svijetu je vrijeme koje će odrasli posvetiti djetetu kako bi zajedno pročitali i riješili zadatke. Najbolja prevencija u digitalnoj džungli je odnos koji gradite čitajući bajku zajedno, pa ako se i dogodi da se na internetu pojavi lukavi vuk, vi budite prvi kojem će dijete to reći.” - poručuje Tomislav Ramljak, voditelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

U planu su još tri slikovnice: “Ivica i Marica”, “Carevo novo ruho” i “Crvenkapica”. Slikovnice su namijenjene za dob od 6 do 10 godina. Dostupne su u internetskoj trgovini Centra za nestalu i zlostavljanu djecu te u Školskoj knjizi i na Tisku po cijeni od 49,90 kn.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu pripremio je i posebnu mogućnost donacije kojom ove bajke možete pokloniti cijelom jednom razredu ili vrtićkoj grupi, te tim plemenitim činom pomoći edukaciji djece o sigurnosti na internetu. Više detalja o ovim donacijama možete pronaći na web stranici Centra.


Izdvojeno

Reci što misliš!