Promo

povećanje konkurentnosti i olakšavanje nastupa

Svečano otvorena međunarodna izložba inovacija BUDI UZOR/INOVA

Svečano otvorena međunarodna izložba inovacija BUDI UZOR/INOVA
SMART agencija

Više od 400 inovacija stiglo je u Osijek! Od 12. do 14. listopada u Mallu Osijek imate priliku vidjeti inovacije koje mogu otvoriti nove poslovne vidike, ali i olakšati svakodnevni život

U prostorijama Malla Osijek konferencijom za medije i panel raspravom na temu EU inicijativa – digitalizacije i zaštite okoliša svečano je otvorena međunarodna izložba inovacija BUDI UZOR/INOVA, na kojoj inovatori, poduzetnici, ali i svi oni koji će to tek postati, mogu pronaći sve što im je potrebno u ostvarenju poslovnih ideja. Izložba se održava od 12. do 14. listopada, a ovogodišnje izdanje posvećeno je povećanju konkurentnosti i olakšavanju nastupa na EU tržištu uz pomoć poduzetničke mreže.

Uz Edi Shih, direktora Svjetske organizacije inovatora (WIIPA) i domaćina izložbe Budi uzor/INOVA 2022 - Ane Šarić, direktorice Tera Tehnopolisa, lijepe riječi o projektu i podršku istaknuo je i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić javljanjem iz Bruxellesa:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Osječko-baranjska županija kontinuirano ulaže u gospodarsku infrastrukturu, s naglaskom na nove tehnologije. Završavamo izgradnju gospodarskog centra, koji će služiti i kao sajamski prostor, a za koji sam siguran da će već iduće godine biti domaćin ove izložbe. Iznimno mi je drago da su Osijek i Osječko-baranjska županija i ove godine europski centar inovacija, te da smo domaćini druge najveće europske izložbe inovacija i druge najstarije izložbe inovacija na svijetu. S osobitim zadovoljstvom pozdravljam sve inovatore, jer vaše ideje i projekti pokreću svijet i čine život svih nas boljima.“

„Zadovoljstvo mi je istaknuti kako je Tera Tehnopolis, organizator ove izložbe, osnovana kao rezultat suradnje Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, uz nadležnost Ministarstva znanosti, kao inicijativa povezivanja sveučilišta, Vlade i gospodarstva. Time smo povezali poduzetnike, istraživačke timove i fakultete, u cilju kreiranja novih ideja i pokretanja novih projekata. To je pokazatelj da je svijest o važnosti transferiranja znanja između sveučilišta i gospodarstva sve veća, kao i o nužnosti daljnjeg razvijanja suradnje između obje grupacije“ – izjavio je prof. dr. sc. Vlado Guberac, rektor osječkog Sveučilišta.

„Čast nam je biti dio ovako velikog događaja u kojem je Osijek na nekoliko dana postao centar inovacija. Ova međunarodna izložba namijenjena je inovatorima, poduzetnicima i nositeljima poslovnih ideja, koji žele ispitati tržišnu vrijednost svoje inovacije i plasirati novi proizvod na tržište. Grad Osijek dugi niz godina podržava ovakve aktivnosti, kontinuirano ulažući u poduzetničku infrastrukturu i potporne institucije, kako bi osigurao pozitivno poslovno okruženje poduzetnicima početnicima, te postojećim tvrtkama koje teže izlasku na strana tržišta. Pozivam tvrtke, znanstvenike, studente i širu javnost da posjete izložbu i uključe se u raznolik program poduzetničke akademije. BUDI UZOR/INOVA prilika je za Vaš osobni i profesionalni razvoj.“ – izjavio je Igor Medić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka.U okviru trodnevne izložbe održat će se i radionica koja potiče poduzetnički duh svima koji žele osnovati svoju start-up tvrtku, a zainteresirani mogu doznati više o zaštiti intelektualnog vlasništva i novinama Zakona o radu koji nam dolazi. U četvrtak, 13. listopada održat će se i natjecanje u pisanju poslovnih planova BUDI UZOR. U programu izložbe, planira se i organiziranje Slavonskog kutka, koji se profilirao u rado posjećenu komponentu izložbe „BUDI UZOR/INOVA“, a u sklopu koje će obiteljska i poljoprivredna gospodarstva moći izložiti svoje specijalitete, delicije i suvenire.


Izdvojeno

Reci što misliš!