Promo

zdravlje kao poklon

Svjetski dan vida u Lensu

Svjetski dan vida u Lensu

Besplatne konzultacije, mjerenje očnog tlaka, wellnes za oči... jer zdravlje je najbolji poklon

Svjetski dan vida je globalni događaj s ciljem podizanja svijesti o važnosti pregleda vidne oštrine i strukture oka kao prevencije od sljepoće i slabovidnosti.

Ukupno je četiri posto svjetske populacije slijepo ili slabovidno, ovo je poražavajući podatak kada je 80 posto slučajeva moglo biti spriječeno. Jedan od vodećih uzročnika sljepoće u svijetu su  glaukom i senilna makularna degeneracija oka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Glaukom je kronična, progresivna bolest vidnog živca koja, neliječena, može dovesti do potpunog gubitka vida. Ako se otkrije na vrijeme, glaukom se vrlo uspješno može liječiti, stoga oftalmolozi naglašavaju potrebu redovite kontrole vida za očuvanje očnog zdravlja.

Senilna makularna degeneracija degenerativna bolest povezana sa starenjem, obilježava je istrošenost dijela oka odgovornog za centralnu vidnu oštrinu, te se dijeli na suhu i mokru degeneraciju.Svjetski dan vida u statistici

  • 300 milijuna osoba ima probleme s vidom
  • 80 posto slijepe populacije je starije od 50 godina
  • oko 90 posto slijepih osoba živi u zemljama s ograničenim pristupom stručnjacima 
  • 80 posto slučajeva sljepoće može se izbjeći.
  • 2010 god nešto više od 28% svjetske populacije bilo je pogođeno kratkovidnošću ili miopijom. Predviđa se da će se taj postotak do 2020. godine povećati na 34% ,a do 2050 čak do 50%

Pregled treba ponavljati svake dvije godine ili po preporuci oftalmologa.

Svjetski dan vida obilježava se svake godine drugi četvrtak u mjesecu listopadu pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije kako bi se usmjerila pozornost na sljepoću, oštećenja vida i rehabilitaciju slabovidnih osoba.

Poliklinika Lens je povodom Svjetskog dana vida za svoje klijente otvorila svoja vrata  na način  da u tjednu (10.10.-15.10.2022.)  kada se obilježava Svjetski dan vida nudi besplatne oftalmološke konzultacije  za glaukom i degenerativne promjene.

Konzultacije i mjerenje očnog tlaka  će biti u terminima  sa našim oftalmolozima mr.sc. Davorom Dobutovićem, dr.med i doc.dr.sc. Majom Vinković, dr.med.

Ostatak tjedna ćemo vam ponuditi welness za oči. Poznato je koliko suho oko utječe na naše živote, simptome  suhog oka koji su izuzetno neugodni  zbog starenja stanovništva i suvremenog načina života osjeća veliki broj populacije.

Poliklinika Lens nudi besplatan  pregled suhog oka sa Jenvis Pro Dry Eye uređajem za dijagnostiku  i besplatne konzultacije tretmana za suhe oči sa Rexon eye uređajem.

U suradnji sa Poliklinikom Sv.Ante jedan dan će biti obilježen za konzultacije o blefaroplastici.

Poliklinika Lens sve preglede obavlja na  najsuvremenijim Nidek uređajima za dijagnostiku oka, jedna od vrlo važnih titula koju Lens nosi je zasigurno ona Expert za progresivne dioptrijske leće Rodenstock. Lens se obezuje pružati samo vrhunsku kvalitetu.

Rezervirajte besplatan termin u tjednu (10.10.-15.10.2022.)   otvorenih vrata  povodom Svjetskog dana vida.

Rezervacija termina je obavezna na telefon za rezervaciju 031-211-700

Poliklina Lens, Zrinjevac 4, Osijek
Info mail [email protected]
www.lens-optika.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!