Promo

„Sigurnost u pokretu“

Preuzmite besplatan Priručnik za male prometne znalce

Preuzmite besplatan Priručnik za male prometne znalce

Učenici osječke OŠ Retfala sudjelovali su u akciji Sigurnost u pokretu tvrtke Tokić te su prvi iskušali Priručnik za male prometne znalce i kroz igru i druženje naučili pravila ponašanja u prometu

Početak školske godine vrlo je izazovno razdoblje za roditelje i djecu koja po prvi puta kreću u školu, ali i za vozače koji posebnu pozornost trebaju posvetiti sigurnosti najmlađih sudionika u prometu. Gotovo 36 tisuća djece po prvi je puta krenulo prema školi čime su postali samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost. Dodatnu prijetnju na cestama predstavljaju i nepovoljni vremenski uvjeti koji smanjuju vidljivost u prometu, a neispravna vozila i nepridržavanje prometnih propisa velika su opasnost za djecu koja su najranjivija skupina u prometu. Naime, prometne nesreće su glavni razlog stradanja mladih ljudi u dobi između 10 i 25 godina u cijelom svijetu pa tako i u Hrvatskoj, gdje je samo u 2021. godini preko 1.200 djece ozlijeđeno u prometu, a njih 17 smrtno stradalo.

Preuzmite priručnik za male prometne znalce

U skladu sa svojom krilaticom „Sigurnost u pokretu“, tvrtka Tokić i ove je godine pokrenula edukativnu kampanju s ciljem isticanja važnosti opreznog ponašanja u prometu za sve sudionike, pa su tako i učenici osječke OŠ Retfala kroz igru i druženje u školsku godinu ušli upoznavajući prometne propise. U sigurnosti školskog dvorišta osobno su se okušali u poznavanju prometnih znakova i osnova ponašanja u prometu, a potom, kako bi utvrdili znanje, prošli i kroz Priručnik za male prometne znalce. Taj je priručnik Tokić osmislio za najmlađe sudionike prometa, kako bi na zabavan način, kroz strip i bojanku, dobili uvid u pravila ponašanja u prometu. Priručnik za male prometne znalce moguće je besplatno preuzeti ovdje, kao i na Facebook stranici Tokića, gdje je kroz kreativni nagradni natječaj moguće osvojiti i prigodne darove za najmlađe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Starijoj djeci potrebno je skrenuti pažnju na opasnost korištenja mobitela tijekom hodanja po prometnicama, dok se vozačima ističe važnost ispravnog vozila te ih se podsjeća na dodatni oprez, usporavanje vožnje u blizini škola i vrtića, te propuštanje pješaka na pješačkim prijelazima kako ne bi ugrozili sigurnost djece.Roditelje i ovom prilikom pozivamo da s djecom zajedno nekoliko puta prehodaju put do škole i opreme ih reflektirajućom odjećom, obućom i školskim torbama, kako bi bila uočljivi sudionici prometa. Vozače podsjećamo kako je u zonama svih osnovnih škola brzina kretanja vozila ograničena na 40 km/h, te kako je korištenje sigurnosnog pojasa obvezno za sve putnike u vozilu.

Najveći izbor dijelova za vozila, alata i popratne opreme u 7 novih Tokić poslovnica

Otvaranjem i preuređenjem čak sedam poslovnica na području Slavonije, Tokić je pojačao dostupnost cijelog asortimana kupcima na istoku Hrvatske. Novim poslovnicama u Vinkovcima, Đakovu, Vukovaru, Županji, Slavonskom Brodu, Valpovu i Osijeku, vodeći regionalni trgovac autodijelovima svojim kupcima jamči brzu i jednostavnu nabavku više od 300.000 artikala najpoznatijih robnih marki. Educirani prodajni savjetnici i strateški postavljeni logistički dostavni HUB-ovi omogućuju kupcima dostupnost robe izravno u poslovnicama, ili dostavom unutar nekoliko sati. 


Izdvojeno

Reci što misliš!