Promo

mediteranski grad po mjeri studenta

U tijeku upisi za studije na Veleučilištu u Šibeniku

U tijeku upisi za studije na Veleučilištu u Šibeniku

Jedna od najznačajnih karakteristika studijskih programa Veleučilišta je čak 450 sati stručne prakse

U tijeku su prijave za upise na preddiplomske i diplomske studije Veleučilište u Šibeniku u akademskoj godini 2022./2023. Budući studenti mogu birati između četiri preddiplomska studija koja se trenutno izvode na Veleučilištu – Turističkog menadžmenta, Upravnog studija, Prometa i Poslovne informatike, te dva diplomska studija – Menadžmenta i Upravnog studija.

Moderni studijski programi okrenuti tržištu rada

Jedna od najznačajnih karakteristika studijskih programa Veleučilišta je čak 450 sati stručne prakse koje Veleučilište osigurava svakom studentu kroz ugovore s partnerskim organizacijama iz javnog i privatnog sektora. Na taj način studenti osim teorijskih odmah stječu i praktična znanja koja im olakšavaju ulazak na tržište rada. Pored toga, na diplomskom stručnom studiju Upravni studij, jednom od pet takvih studija u Hrvatskoj, cjelokupna nastava se izvodi u popodnevnim terminima u turnusima (dva tjedna se slušaju predavanja samo iz jednog predmeta te nakon toga slijedi ispit) što studentima, pogotovo onima zaposlenima, jamči dodatnu fleksibilnost studiranja. Da je odabir studiranja na Veleučilištu u Šibeniku pametno ulaganje u budućnost potvrđuje i činjenica da je zapošljivost njegovih studenata po završetku studija veća od 90%.

Visoki standard studentskog života

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema riječima dekana Veleučilišta u Šibeniku, dr. sc. Ljube Runjića, u zadnjih par godina na Veleučilištu je uloženo preko 110 milijuna kuna s ciljem podizanja studentskog standarda. Krajem 2020. završena je rekonstrukcija i nadogradnja postojeće zgrade Veleučilišta čime su osigurani najmoderniji prostori za studiranje u Hrvatskoj. Pored novih predavaonica i informatičkih kabineta studentima je tako na raspolaganju i suvremena knjižnica, čitaonica, chill-out zona te novouređeni studentski park. Također, na udaljenosti od samo 200 metara od Veleučilišta nalazi se i studentski restoran (menza). Do početka akademske godine 2022./2023. biti će završena i izgradnja novog studentskog doma „Palacin“, kapaciteta 330 kreveta. Studentski dom, vrijedan 90 milijuna kuna, okružen zelenilom i s nezaboravnim pogledom na more, nalazi se svega 10-ak minuta hoda od zgrade Veleučilišta.

Šibenik – mediteranski grad po mjeri studenta

Poseban šarm studiranju u najstarijem autohtonom hrvatskom gradu daje opušteni mediteranski stil života. Grad tvrđava i glazbenih festivala nalazi se u neposrednom okruženju dvaju nacionalnih parkova – Krke i Kornata koji, zajedno s toplom mediteranskom klimom i kristalno čistim morem, daju studiranju jednu sasvim novu dimenziju.

Važno je napomenuti da su troškovi života u Šibeniku idealni za prosječni studentski budžet, a dodatnu priliku za povećanje budžeta predstavlja mogućnost rada preko student servisa tijekom cijele godine u brojnim poduzećima i ustanovama koje se bave turizmom i drugim gospodarskim djelatnostima u Šibensko-kninskoj županiji.

Studiranje i stručna praksa u inozemstvu uz potporu od 720 eura mjesečno

Veleučilište kroz ERASMUS+ i CEEPUS programe omogućuje svojim studentima da dio svog studiranja uz financijsku potporu provedu u inozemstvu na preko 40 međunarodnih visokoobrazovnih ustanova s kojima Veleučilište ima sklopljene ugovore. Osim toga, studentima se kroz ERASMUS+ program omogućava da uz financijsku potporu obave stručnu praksu u inozemstvu u trajanju od najmanje dva, a najviše 12 mjeseci.

Informacije o upisima

Sve informacije o mogućnostima studiranja, prijavi i upisu na Veleučilište u Šibeniku mogu se dobiti na sljedećoj poveznici.


Izdvojeno

Reci što misliš!