Promo

za odgojitelje i roditelje

Početak projekta za poticanje sportske rekreacije među predškolcima

Početak projekta za poticanje sportske rekreacije među predškolcima

Provedba ovog projekta bit će odličan pokretač kako sustava, odnosno vrtića i odgojitelja, tako i roditelja djece predškolske dobi

Projekt „Promocija sportske rekreacije među djecom u sustavu predškolskog odgoja na području Grada Osijeka“ ima za cilj informirati roditelje, odgojitelje i djecu o benefitima bavljenja sportom u ranoj životnoj dobi. Provoditelj projekta je Gimnastičko društvo Osijek – Žito, a isti je prijavljen za financiranje sredstvima Ministarstva turizma i sporta kroz Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2022. godini.

„Kao magistra predškolskog odgoja i obrazovanja s dugogodišnjim iskustvom trenerice sportske gimnastike, u praksi mogu vidjeti kako djeca predškolske dobi imaju sve slabije motoričke sposobnosti što je poprilično zabrinjavajuće. Smatram da će provedba ovog projekta bit odličan pokretač kako sustava, odnosno vrtića i odgojitelja, tako i roditelja djece predškolske dobi, na poticanje sportske rekreacije kod djece te usvajanje novih znanja i vještina za provedbe sportskih poligona. Veći dio aktivnosti u projektu bit će provedeno uživo na području Grada Osijeka i Grada Vukovara, dok će online edukacijski webinar bit dostupan svim zainteresiranim sudionicima iz Republike Hrvatske, što vidimo kao izvrsnu priliku besplatne i kvalitetne edukacije.“, izjavila je voditeljica projekta Nina Baum.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predviđene su brojne aktivnosti tijekom trajanja projekta, a neke od ključnih su provedba besplatnih treninga sportske gimnastike u vrtićima Osijeka i Vukovara s ciljem razvijanja treninga prilagođenog vrtićkoj opremi, besplatni treninzi namijenjeni djeci predškolske dobi u Sokol Centru te webinar namijenjen odgojiteljima i roditeljima djece predškolske dobi kao i brojne druge aktivnosti.

Svi roditelji zainteresirani za sudjelovanje na treninzima i aktivnostima projekta mogu se javiti na email: [email protected] kako bi se predbilježili, odnosno rezervirali mjesto za buduće aktivnosti.

Informacije i aktivnosti projekta moguće je pratiti na službenoj web stranici Gimnastičkog društva Osijek – Žito: https://www.gdosijek.hr/


Izdvojeno

Reci što misliš!