Promo

Split City Parking

Kako u 3 dana najbolje iskusiti Split?

Kako u 3 dana najbolje iskusiti Split?

Ukoliko se nađete u ovom prelijepom gradu, imat ćete više nego dovoljno vremena za otkrivanje svih njegovih čari

Putujete u Split, a ne znate što posjetiti? Bez brige, Split je jedan od poznatijih obalnih gradova Hrvatske. On ima bogatu ponudu muzeja, kulturnih spomenika, prekrasnih plaža i još mnogo toga. 

 

Jedina stavka koja vam možda odmah padne na pamet kao zapreka koju ćete morati prijeći je - gdje ćemo s autom? Gužve su duge i velike pa se u Splitu ne možete uvijek nadati da ćete pronaći parking, naročito u njegovom centru. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zbog toga vam mi preporučamo Split City Parking koji nije samo povoljan, nego se nalazi 10 minuta od centra grada. To znači da će vam sve biti blizu - od restorana i supermarketa, do plaže, kafića i slično. Kliknite ovdje i saznajte kako do njega, koje su cijene i kako rezervirati svoje mjesto! 

Što vidjeti u Splitu?

Ukoliko se nađete u ovom prelijepom gradu, imat ćete više nego dovoljno vremena  za otkrivanje svih njegovih čari. Najpoznatiji kulturni spomenik je Dioklecijanova palača koju ne smijete propustiti. Osim razgledavanja, preporuča se sjesti na Rivu ili gradski trg kako biste uživali i opustili se od stresa. 

Svakako se morate prošetati Splitskim ulicama poput Velim Varošom ili Radunicom.  Matejuša je ribarska luka koja ima svoju lijepu ljubavnu priču kao Romeo i Julija, samo što su u Splitu to bili Roko i Cicibela. Tada je Split bio sićušan grad od 30 tisuća stanovnika.Jedan dan svakako morate rezervirati za šetnicu po Marjanu koja se proteže šumom i savršena je za sve vrste rekreacije; od šetnje, penjanja, bicikliranja, pa čak i vožnje kajakom ili plivanje ljeti. Ova šetnica se nalazi na zapadnom dijelu splitskog poluotoka koji je jedan od važnijih simbola ovoga grada, a ujedno nudi i drevne crkvice, od kojih su neke uklesane u samu stijenu. 

Osim crkvica i aktivnosti, Marjan Vam nudi i najposjećeniji splitski muzej Galerija Ivana Meštrovića i Kaštilcu koji sadrže neke od neprocjenjivih zbirka najpoznatijeg hrvatskog kipara.

Kada se vraćate prema gradu, ima još nekoliko splitskih muzeja koje možete posjetiti, a to su Muzej hrvatskih arheoloških spomenika,  Muzej grada Splita, Etnografski muzej, Galerija umjetnina Pomorski muzej na tvrđavi Gripe i Kuća slave splitskog sporta. Ako ste fan nogometa, nećete htjeti propustiti stadion Poljud na kojem igra Hajduk. On ima najstariju navijačku skupinu pod nazivom “Torcida” te je osvojio mnogobrojne trofeje. 

Ne smijemo zaboraviti spomenuti i neke od splitskih crkvi kao što je katedrala Svetog Dujma i samostan Svetog Ante.

Noćni život u Splitu

Mnogi mladi većinom odlaze na plaže kad putuju, te vam zbog toga preporučamo najbolje plaže u Splitu. Jedna od najodržavanjih plaža u Splitu je plaža Trstenik, a savršena je za one koji vole šljunčane plaže. Zatim imate jednu od glavnih gradskih plaža, Bačvice, koja ima mnogobrojne kafiće i klubove, a njezin noćni životu uključuje i Split Beach Festival. 

Svoj trodnevni boravak u Splitu će Vam pružiti mogućnost da uživate u Splitskim brojnim plažama, restoranima, i brojnim događanjima. Osim klubskih partya imate i glazbene, filmske i kazališne festivale te ako ste u Splitu u pravo vrijeme, možda stignete i vidjeti neke od predstava koje se održavaju u Hrvatskom narodnom kazalištu. Njihov program možete naći na stranicama Splitske Turističke zajednice. 

Nakon razgledavanja i upoznavanja svakog splitskog kutka, vratite se u svoj automobil koji će vas čekati na korak do gradskog centra - neoštećen i na sigurnom! Split City Parking je pravo mjesto kao točka za krenuti u svoju splitsku trodnevnu avanturu!


Izdvojeno

Reci što misliš!