Promo

razne edukativne aktivnosti

Odlična iskustva na dosadašnjim radionicama projekta „Zdrav roditelj – zdravo dijete“

Odlična iskustva na dosadašnjim radionicama projekta „Zdrav roditelj – zdravo dijete“

Projekt „Zdrav roditelj – zdravo dijete“ završava u rujnu, a do tada će bit još radionica namijenjenih roditeljima i djeci od 1,5 do 3 godine starosti

Kroz dosadašnjih jedanaest mjeseci provedbe projekta „Zdrav roditelj – zdravo dijete“ brojni su sudionici imali priliku uživati u raznim edukativnom aktivnostima. U projektnim aktivnostima je do sada sudjelovalo preko dvije stotine roditelja i više od stotinu djece.

Prva aktivnost projekta bila je radionica „Izazovi ranog roditeljstva – podrška liječnika“ kroz koju je Ivana Maltašić, dr.med., specijalist obiteljske medicine govorila o temama zdravstvene zaštite tijekom ranog roditeljstva uključujući i teme dojenja, baby-wearinga, co-sleepinga, ranog motoričkog i psihološkog razvoja te prehrane.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sljedeća aktivnost bila je trening roditelja s djecom od 18 do 36 mjeseci starosti kroz čak deset termina u koji su bili  koncipirani na način da kroz različite igrice i vježbice potaknu najmlađe na razvoj motorike, fleksibilnosti i koordinacije. Zatim besplatne rekreacijske radionice za trudnice koje su imale za cilj umjerenom tjelesnom aktivnošću zadržavati i razvijati osnovnu fleksibilnost tijela koja je svim polaznicama uvelike pomogla održati za vrijeme trudnoće i vratiti nakon porođaja zdravu tjelesnu formu. Također, radionice namijenjene očevima i djeci s ciljem promoviranja uloge očeva i aktivnije roditeljske uloge.

Posljednja provedena radionica u dosadašnjem trajanju projekta bila je „Uloga roditelja u ranom razvoju djeteta“, kroz koju je Andrea Žulj Jurišić, mag. psych. Sudionike radionice upoznala sa s očekivanim promjenama u razdoblju nakon dolaska djeteta s ciljem adaptacije na nove uloge, kao i s osnovnim značajkama emocionalnog razvoja djece.

Projekt „Zdrav roditelj – zdravo dijete“ završava u rujnu, a do tada će bit još radionica namijenjenih roditeljima i djeci od 1,5 do 3 godine starosti s ciljem jačanja roditeljskih kompetencija i osnaživanje emocionalnih veza u obitelji. Sve informacije o projektu moguće je pratiti na službenoj web stranici projekta: https://zdravroditelj-zdravodijete.com.hr/

**

Projekt "Zdrav roditelj - zdravo dijete" ima za cilj sadašnjim i budućim roditeljima djece do 3 godine starosti osigurati podršku u razvoju roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje u nizu radionica i sportskih druženja roditelja i djece. Navedeni projekt provodi Gimnastičko društvo Osijek – Žito s udrugom DOKKICA uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i to od rujna 2021. godine pa sve do kolovoza 2022. godine.


Izdvojeno

Reci što misliš!