Promo

ZAJEDNO SMO JAČI

Proveden projekt „Multisektorski pristup obnovi okoliša nakon katastrofe

Proveden projekt „Multisektorski pristup obnovi okoliša nakon katastrofe

Svrha projekta je unaprjeđenje pristupa upravljanja katastrofama u pograničnom području

Projekt „Multisektorski pristup obnovi okoliša nakon katastrofe – ZAJEDNO SMO JAČI (TOGETHER WE STAND)“ 2019hr-rs244 financiran u okviru programa Interreg IPA prekogranična suradnja Hrvatska - Srbija 2014. - 2020. ukupne vrijednosti 1.797.180,20 EUR zajednički su proveli Unikom Osijek, Osječko baranjska županija, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Udruga za kreativni razvoj Slap i Regionalna razvojna agencija Bačka.

Svrha projekta je unaprjeđenje pristupa upravljanja katastrofama u pograničnom području obuhvaćanjem postupaka od pripreme do katastrofe te sanacije okoliša vraćajući zahvaćeno područje u „nulto stanje“. Kroz 33 mjeseci provedbe projektni partneri održali su više edukativnih radionica, organizirali događanja i tematske forume, te nabavili opremu za ključne sudionike u upravljanju rizikom i zaštite okoliša u pograničnom području te su uspješno provedene zajedničke pokazne vježbe spašavanja i zaštite okoliša u izvanrednim situacijama u pograničnom području i studijsko putovanje u Dansku.

Izrađena je stručna dokumentacija kojom se obuhvatio cjelokupni sustav upravljanja rizicima od poplava te ublažavanje njihovih štetnih posljedica, kao i poboljšavanje sustava zbrinjavanja otpada u slučaju velikih nesreća i katastrofa u pograničnom području. Smjernice su dostupne na engleskom, srpskom i hrvatskom jeziku te se mogu zatražiti na email [email protected].

Edukativno informativni video s uputama kako se ponašati tijekom i nakon poplave ili nesreće s opasnim tvarima, te kako pravilno zbrinuti otpad nakon katastrofe dostupan je javnosti na Youtube kanalu EU projekt Together we stand.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za kreativni razvoj Slap. 


Izdvojeno

Reci što misliš!