Promo

jednostavno korištenje

Jeste li isprobali osječke javne bicikle? 50 električnih i 125 mehaničkih bicikala čeka na vas

Jeste li isprobali osječke javne bicikle? 50 električnih i 125 mehaničkih bicikala čeka na vas
Marin Stupar

Jeste li već isprobali javne bicikle?! Pitanje je to koje se ovih dana često može čuti u razgovorima Osječana. Naime, nakon uspješno provedenog projekta „Bajsom na posao“, u kojem je građanima bilo omogućeno 7 dana besplatno koristiti javne bicikle za odlazak i povratak s posla, mnogi su se naši sugrađani odlučili i dalje prakticirati ovaj način putovanja.

Na području grada Osijeka za sada je 25 samoposlužnih stanica sustava javnih bicikala, koje su rasprostranjene prema gustoći naseljenosti - zbog čega je na svakih 10.000 stanovnika dostupno 2 do 3 samoposlužne stanice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Građanima stoji na raspolaganju čak 50 električnih i 125 mehaničkih bicikala, a njihovo korištenje vrlo je jednostavno. Nakon registracije u nextbike mobilnoj aplikaciji, korisnik odabire način plaćanja (putem bankovne kartice, SMS-a ili internet bankarstva) i vrstu karte uz predočenje osobnog dokumenta.

Na raspolaganju su:

  • Godišnja karta u iznosu od 200 kn – omogućava korisniku neograničen broj polusatnih vožnji, što znači da se bicikl može koristiti 30 min neprekidno te se, u slučaju potrebe za daljnjim korištenjem, na prvoj dostupnoj samoposlužnoj stanici obavlja odjava i ponovna prijava.
  • Tjedna karta u iznosu od 100 kn – omogućava korisniku neograničen broj polusatnih vožnji tijekom sedam dana.
  • Svakodnevni najam – 30 min po cijeni od 5 kn za mehanički bicikl, 30 min po cijeni od 10 kn za električni bicikl.
  • Registracija korisnika: 10 kn prije prvog korištenja

Cjelokupan sustav je osiguran putem GPS-a, registracije svakog korisnika i police osiguranja, a ukoliko korisnik ne vrati bicikl na službenu stanicu, dolazi mu automatska poruka o naplati dodatnih troškova, čime se optimiziraju troškovi održavanja, a građane se stimulira da vrate bicikle na odgovarajuće mjesto.


Izdvojeno

Reci što misliš!