Promo

program “Study Buddy” zšem-a

Kako je studentska razmjena u Meksiko spojila Zdravka i Fabrizia koji trenutno studiraju u Zagrebu?

Kako je studentska razmjena u Meksiko spojila Zdravka i Fabrizia koji trenutno studiraju u Zagrebu?
PR

ZŠEM je razvio program “Study Buddy” koji pomaže u integraciji studenata na razmjeni. Čim se kandidati prijave za studij, dodijeli im se “Study Buddy” kojeg mogu pitati sve što im treba - o studiranju na ZŠEM-u ili općenito život u Zagrebu i Hrvatskoj

U svijetu gdje je poslovanje globalno, međunarodna perspektiva postaje ključna za sve one koji žele graditi uspješne karijere u Hrvatskoj ili inozemstvu. Zagrebačka škola ekonomije i managementa prepoznala je važnost obrazovanja na globalnoj razini. Međunarodno iskustvo studenti ZŠEM-a stječu kroz međunarodnu razmjenu na više od 150 partnerskih sveučilišta diljem svijeta, bez dodatnih troškova studija.

Jedan od primjera uspješnog studiranja i odlaska na razmjenu je Zdravko Tokić koji kaže da je baš zbog mogućnosti studentskih razmjena i upisao ZŠEM. U četiri godine preddiplomskog studija Ekonomije i managementa otišao je u Barcelonu na Universitat Internacional de Catalunya, ljetnu školu u Kini te u Meksiko na Universidad Panamericana - jedna od najboljih fakulteta u Meksiku. “Imao sam priliku povezati ekonomska znanja koje sam stekao kroz studiranje na ZŠEM-u s logističkim predmetima koje sam slušao na Universidad de Panamericana.” - ističe Zdravko.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na studentsku razmjenu studenti odlaze na jedan semestar ili godinu dana, a moguće je iskusiti razmjenu na više sveučilišta u svijetu. Usklađenost studijskih programa ZŠEM-a i partnerskih sveučilišta studentima omogućuje priznavanje položenih kolegija te nastavak studiranja po povratku s razmjene.

“Iskustvo koju bi izdvojio s razmjene u Meksiku je druženje s lokalnim stanovništvom. Iz prve ruke sam upoznao kulturu, njihove načine života te sam živio s jednom meksičkom obitelji s kojom sam proputovao skoro cijelu zemlju. Što se tiče samog načina studiranja u Meksiku i na ZŠEM-u nema velike razlike, sve što se uči u teoriji prenosi se u praksu te se rješava puno case Studyja.” - poručio je Zdravko.Odlaskom na međunarodnu razmjenu studenti se dodatno razvijaju u svom području interesa na najboljim svjetskim sveučilištima. Također, ZŠEM ima 34% međunarodnih studenata na svom kampusu u Zagrebu. Jedan od njih je Fabrizio Alejandro Magaña koji je stigao na ZŠEM s Universidad de Panamericana.

“Izabrao sam ZŠEM jer mi je koordinator za razmjenu u Meksiku preporučio ZŠEM kao jednu od najboljih opcija za studiranje u srednjoj Europi. Oduševili su me profesori, jako su stručni u područjima u kojima predaju, najviše me se dojmio profesor iz kolegija Novac i bankarstvo. Također, nisu samo profesori prijateljski nastrojeni već cijelo osoblje ZŠEM-a.” - naglašava Fabrizio.ZŠEM je razvio program “Study Buddy” koji pomaže u integraciji studenata na razmjeni. Čim se kandidati prijave za studij, dodijeli im se “Study Buddy” kojeg mogu pitati sve što im treba - o studiranju na ZŠEM-u ili općenito život u Zagrebu i Hrvatskoj.

“Prije dolaska u Hrvatsku sprijateljio sam se sa ZŠEM-ovim studentom koji je bio na razmjeni na mom sveučilištu u Meksiku. Moram priznati da je on sigurno utjecao na moju odluku te sam jednim dijelom zbog njega izabrao Hrvatsku. ZŠEM bi preporučio svima, to nije samo fakultet na kojem ćete steći znanja i vještine, to je fakultet koji će se u potpunosti brinuti o vama i vašem napretku. Oduševile su me aktivnosti koje su organizirali za nas, pa smo tako pri dolasku u Zagreb išli skijati na Sljeme, upoznali grad te se družili u obližnjem restoranu.” - rekao nam je Fabrizio.Međunarodni ured savjetuje studente sukladno njihovim područjima interesa, pa tako studentima koje zanimaju financije profesori preporučuju Frankfurt School of Finance, sveučilište Tilburg onima koje posebno zanima ekonomija, a KEDGE business school onima koji se žele razvijati u području logistike i lanca opskrbe. Međunarodni ured studente vodi kroz proces prijave studentske razmjene, pomaže u procesu dobivanja vize, boravišnih dozvola i Erasmus stipendijama na koje, sukladno prosjeku ocjena, svaki ZŠEM-ovac ima pravo.

Želite li i vi biti dio uspješne priče Zagrebačke škole ekonomije i managementa pogledajte našu ponudu studijskih programa i prijavite se za studij već danas.

Preddiplomski studiji ZŠEM-a - 240 ECTS:

Ekonomija i management

Poslovna matematika i ekonomije

Studiji se izvode na hrvatskom i engleskom jeziku u trajanju od četiri godine, a po završetku se stječe zvanje prvostupnika ekonomije. Upis na studije radi se na temelju prijemnog ispita, a prijaviti se možete putem internetske stranice ZŠEM-a.


Izdvojeno

Reci što misliš!