Promo

17. 18. ožujka

Poziv na panel: "Dječja participacija u ruralnim područjima" i interaktivnu kreativnu radionicu CERV programa u Osijeku

Poziv na panel:

Za sudjelovanje se možete prijaviti putem prijavnog obrasca

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, kao Nacionalna kontakt točka programa Europske unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values; CERV) i Centar za nestalu i zlostavljanu djecu (CZNZD), organiziraju panel raspravu na temu Dječja participacija u ruralnim područjima, koja će se održati u četvrtak, 17. ožujka 2022. godine u Osijeku, u zgradi Stare pekare (Trg Vatroslava Lisinskog 11, Tvrđa),  od 11:30 do 13:00 sati.

U raspravi će sudjelovati g. Mato Lukić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije zadužen za resor zdravstva i socijalne skrbi, prof.dr.sc. Ivana Borić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koja će predstaviti stanje dječje participacije u Hrvatskoj, Anita Barišić, univ.spec. act.soc., Pravni fakultet Osijek, Sveučilište u Osijeku koja će se osvrnuti na dječju participaciju u sustavu socijalne skrbi, predstavnik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, g. Tomislav Ramljak, koji će govoriti o iskustvima Centra u radu s djecom u ruralnim zajednicama i Željka Markulin iz Ureda za udruge Vlade RH – Nacionalne kontakt točke predstavit će program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV), koji pruža potpore i u području zaštite dječjih prava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Raspravu će moderirati Ana Veočić iz CNZD-a.

Nastavno na panel raspravu, sljedeći dan, 18. ožujka 2022., Nacionalna kontakt točka održat će u istom prostoru interaktivnu kreativnu radionicu za razvoj projektnih ideja u sklopu CERV programa za sve zainteresirane potencijalne prijavitelje koji se u svom svakodnevnom radu bave zaštitom djece i sprečavanjem nasilja nad djecom i nasilja u obitelji, dječjom participacijom u Hrvatskoj, kao i preporukama za unapređenje javnih politika i praksi u području ostvarenja dječjih prava, ali i preostalim temama koje su zahvaćene CERV programom. 

Za sudjelovanje se možete prijaviti isključivo popunjavanjem online prijavnice gdje možete odabrati da li želite sudjelovati na jednom ili na oba događanja.

Zbog trenutnih epidemioloških mjera, broj sudionika je ograničen pa molimo da se iz svake organizacije prijave najviše 2 osobe

Program CERV najveći je program Europske unije u povijesti namijenjen promicanju i zaštiti građanske participacije, demokracije, vladavine prava, temeljnih prava, zajedničke europske povijesti, transparentnosti i dobrog upravljanja te borbe protiv svih oblika nasilja, uključujući i nasilje nad djecom, rodno uvjetovano nasilje i nasilje u obitelji. S ukupnim sedmogodišnjim proračunom od 1,5 milijarde eura, CERV pruža financijsku podrške neprofitnom sektoru nastoji izgraditi demokratskiju Europu.

Napominjemo kako je na događanju obavezno nošenje zaštitnih maski za lice.

U slučaju naknadne nemogućnosti dolaska, molimo vas da nas o tome obavijestite na [email protected]


Izdvojeno

Reci što misliš!