Promo

projekt grada i gpp-a

Osječani podijelili svoja iskustva s Car Sharing uslugom

Osječani podijelili svoja iskustva s Car Sharing uslugom

Trenutno je na raspolaganju osam električnih automobila na 18 lokacija, koje su ujedno i punionice


Ovih dana su grad Osijek i GPP u promet pustili električne automobile što znači da svaki Osječanin može unajmiti električni gradski auto i koristiti ga kao privatni javni prijevoz. Cijena vožnje je 10 kuna za 15 minuta i najduže ga mogu koristiti tri sata.
 
Kakva su iskustva naših sugrađana s novom Car Sharing uslugom?

Osječki poduzetnik i kreativac Boris Matešić iskoristio je Zoe za odlazak na poslovni sastanak.

“Došao sam jutros na posao biciklom jer nije trebala padati kiša. Ali, pala je. Prethodno sam dogovorio sastanak u centru i sjetim se Zoeija. Ostavim bicikl, uzmem auto, obavim sastanak, vratim se i nisam pokisao. Znao sam da Car Sharing uslugu ima London i drugi veći gradovi, ali nisam mogao ni zamisliti da će Osijek biti među njima.”, zadovoljan objašnjava Boris.

car sharing
nova usluga gpp-a Car sharing u Osijeku: Unajmite električni auto za samo deset kuna!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trenutno je na raspolaganju osam električnih automobila na 18 lokacija, koje su ujedno i punionice. Korisnici ih mogu uzeti na tim lokacijama, te ga moraju i vratiti natrag na jednu od tih 18 lokacija. Kada je baterija auta u potpunosti puna auto može prijeći i do 300 kilometara, te ga možete voziti i do 130 kilometara na sat.

Svoje zadovoljstvo podijelile su s nama i dvije Osječanke, Sara Kuček i Narcisa Bošnjak Vekić. Za njih sam najam automobila, koji funkcionira preko aplikacije na pametnom telefonu gdje se osoba prvo mora registrirati, nije bio kompliciran. U toj je aplikaciji vidljivo gdje se nalaze automobili i može se vrlo brzo napraviti rezervaciju za isti. Prilikom prijave potrebno je prijaviti informacije sa svoje osobne iskaznice, vozačke dozvole i kreditne kartice koja osigurava da korisnik vrati auto u roku 3 sata, inače se plaćaju određeni penali. Ako auto date nekom drugom vozaču ili slučajno imate nesreću pod utjecajem alkohola, također se plaća kazna, slično kao i kod rent-a-car najma, što je potvrdio i Srećko Kukić, savjetnik za EU projekte u gradu Osijeku.

“Dovoljno mi je bilo nekoliko minuta da se naviknem na automatski mjenjač, budući da ga nisam koristio zadnje tri godine. Iskoristio sam Car Sharing uslugu dok je moj auto bio na servisu, a poklopilo se da sam trebao pokupiti i kćerku na fakultetu. Auto je tih, ide odlično, električni je, baš sam zadovoljan!” zaključuje Vjeran Vidaković, osječki poduzetnik, kreativac i fotograf.

Više detalja o Car Sharing uslugama osječkog GPP-a potrazite OVDJE.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!