Promo

Beurer LB 12 – prijenosni ovlaživač zraka

Olakšajte si ovu zimu s ovlaživačem zraka

Olakšajte si ovu zimu s ovlaživačem zraka

Sigurno vam teško pada kada vam je zrak u kući presuh. Ovo je najčešće slučaj tijekom zimskih mjeseci kada se prostorije intenzivnije griju. Takva suhoća uzrokovana učestalijim grijanjem može izazvati iritaciju nosa, usana, grla i kože

Zbog toga stručnjaci preporučuju da investirate u ovlaživač zraka da biste osjećali udobnost tijekom zimskih mjeseci. Ovaj uređaj dodaje vlažnost zraku u kući ili stanu te tako sprječava suhoću. Osim toga, ublažava simptome prehlade, gripe te iritaciju uzrokovanu suhoćom. Pokazalo se da ovlaživač zraka pomaže u situacijama poput:

  • glavobolje
  • problema sa sinusima
  • suhog kašlja
  • suhog grla
  • suhe kože
  • krvarenja iz nosa
  • ispucanih usana
  • iritacije u nosu.

Istraživanja su pokazala da podizanje razine vlage u vašem domu smanjuje mogućnost da virusi koji su u zraku uzrokuju infekciju, gripu, itd. za 43%. 77% je veća vjerojatnost da će zrak s niskom razinom vlage uzrokovati virusnu bolest. Kada se ta razina podigne na 43%, vjerojatnost se smanji na 14%.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stručnjaci su potvrdili da uređaj pomaže alergičarima te maloj djeci tijekom noći jer omogućuju mirniji san. Isto tako, ovlaživač zraka pomaže astmatičarima lakše disati, osobito ako se pojavi infekcija respiratornog sustava. S obzirom na to da podiže razinu vlage u zraku, on tako stvara ugodniju okolinu za vas koji dišete s otvorenim ustima (osobito kada spavate) jer ćete manje hrkati. Osim toga, stručnjaci preporučuju da vam ovlaživač radi tijekom dana jer tako održavate grlo vlažnim i time sprječavate iritaciju koja je povezana s hrkanjem.

Naravno, nije mali zadatak odlučiti kakav ovlaživač kupiti. Na Crosst.hr web trgovini postoje različiti modeli ovog uređaja. Primjerice, ako često putujete, Beurer LB 12 – prijenosni ovlaživač zraka je najbolji odabir.

Međutim, ako vam je potreban pročistač zraka, u ponudi možete naći Beurer LR 330 – ovlaživač i pročistač zraka. Postoje ovlaživači koji su ujedno aroma difuzori te noćno svjetlo (primjerice, Zoey ili Aria).

Osim toga, na web trgovini postoji nekoliko ultrazvučnih ovlaživača koji omogućuju mikro raspršivanje poput Beurera LB 45. Oni omogućuju ovlaživanje zraka velikih prostorija ultrazvučnom tehnologijom.


Izdvojeno

Reci što misliš!