Promo

poveznica između građana i Europske unije

Mobilna aplikacija Re-open EU s ažuriranim informacijama o zdravlju, sigurnosti i putovanjima u Europi

Mobilna aplikacija Re-open EU s ažuriranim informacijama o zdravlju, sigurnosti i putovanjima u Europi

Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije nositelj je projekta Informacijski centar Europe Direct Osijek kojeg sufinancira Europska unija

Europska komisija pokrenula je mobilnu aplikaciju Re-open EU koja se može preuzeti za telefone s operativnim sustavima AndroidiOS. Aplikacija je uspješan nastavak internetske platforme Re-open EU, koja je od pokretanja sredinom lipnja zabilježila gotovo osam milijuna posjeta.

Re-open EU na jednome mjestu pruža opsežne, ažurirane informacije o zdravstvenoj situaciji, sigurnosti i putovanjima u svim državama članicama EU-a te Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj i Švicarskoj. Korisnici mogu pronaći najnovije informacije o nacionalnim mjerama izolacije, uvjetima testiranja i mobilnim aplikacijama za praćenje kontakata i upozoravanje. Informacije su dostupne na sva 24 službena jezika EU-a, a temelje se na provjerenim podacima Europskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti te država članica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Platforma Re-open EU bila je dio mjera koje je Komisija najavila u svibnju 2020. u paketu za turizam i promet kako bi građanima omogućila sigurno putovanje uz potpuno poštovanje zdravstvenih smjernica. U listopadu 2020. Komisija se u Komunikaciji o dodatnim mjerama odgovora na COVID-19 obvezala da će informacije učiniti dostupnima svim građanima putem besplatne aplikacije.

Informacijama s internetske platforme Re-open EU i dalje se može pristupiti na: https://reopen.europa.eu.

Izvor: Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Foto: screenshot naslovnice web stranice Re-open EU

Ova informacija je objavljena u okviru projekta Informacijski centar Europe Direct Osijek.

Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije nositelj je projekta Informacijski centar Europe Direct Osijek kojeg sufinancira Europska unija.

Informacijski centar Europe Direct Osijek (EDIC Osijek) - poveznica između građana i Europske unije – omogućuje dostupnost informacija o Europskoj uniji te promiče i potiče građansko sudjelovanje na lokalnoj i regionalnoj razini

Informacijski centar Europe Direct Osijek
Ulica Stjepana Radića 4, Osijek
www.edicosijek.eu
[email protected]
031/ 221 841
Facebook
Radno vrijeme: radnim danom od 08:00 – 15:00 sati


Izdvojeno

Reci što misliš!