Promo

donacija crvenom križu

STOP SHOP retail parkovi donirali zaštitnu opremu u vrijednosti većoj od 50.000 kuna

STOP SHOP retail parkovi donirali zaštitnu opremu u vrijednosti većoj od 50.000 kuna

STOP SHOP retail parkovi u Osijeku i Valpovu, poznati brend austrijske tvrtke IMMOFINANZ, donirali su prijeko potrebnu zaštitnu opremu u borbi protiv pandemije koronavirusa Gradskom društvu Crvenog križa Osijek i Valpovo u vrijednosti većoj od 50.000 kuna

Donacija predana Gradskom društvu Crvenog križa Osijek i Valpovo, a sastoji od ukupno 28.600 medicinskih zaštitnih maski, 30.000 latex rukavica i 4.800 jednokratnih zaštitnih kapa, namijenjena je djelatnicima društava te će im uvelike olakšati brigu o starijim i nemoćnim sugrađanima i omogućiti sigurnije uvjete rada kao i veću zaštitu svih djelatnika.

Iznimno smo zahvalni STOP SHOP retail parkovima na donaciji zaštitne opreme koju je osigurala Gradskom društvu Crvenog križa Osijek. Volonteri i djelatnici Crvenog križa Osijek u aktivnostima i programima koje provode na terenu kao što su priprema i dostava toplih obroka, nabavka namirnica i lijekova, plaćanje računa, prijevoz liječniku, pomoć u obavljanju kućanskih poslova i sl. svakodnevno skrbe o više od 400 korisnika, većinom starih i teško pokretnih osoba, kroničnih bolesnika i osoba s invaliditetom. Naši korisnici pripadaju najranjivijoj rizičnijoj skupini za obolijevanje od bolesti COVID-19. Stoga pri svim našim aktivnostima posebnu pozornost posvećujemo strogoj provedbi epidemioloških mjera i korištenju sredstava zaštite.  U tom smislu ova donacija značajno će pridonijeti sigurnosti i zaštiti naših korisnika, volontera i djelatnika od moguće zaraze bolešću COVID-19 i sprečavanju širenja epidemije”, izjavio je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Osijek, Denis Ćosić prilikom primopredaje donacije."Gradsko društvu Crvenog križa Valpovo zahvaljuje STOP SHOP retail parkovima na ovoj velikodušnoj donaciji. Djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Valpovo svakodnevno skrbe za oko 240 najugroženijih, starih nemoćnih i bolesnih osoba. Kroz Program pomoći u kući svakodnevno se dostavlja kuhani obrok na kućni prag naših najsiromašnijih, pomaže im se u održavanju boravišnog prostora, dostavljaju se namirnice, lijekovi i higijenske potrepštine. U ovim neizvjesnim vremenima donacija zaštitne opreme prvi je korak u zaštiti naših najugroženijih kako bismo očuvali njihovo zdravlje i zaštitili ih od zaraze koronavirusom“, zahvalila se ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Valpovo, Sanja Habuda prilikom preuzimanja donacije.

STOP SHOP retail parkovi u Osijeku i Valpovu odlučili su se za ovu donaciju kako bi pomogli i pokazali zajedništvo u ovim trenucima jer samo zajedničkim snagama možemo pridonijeti smanjenju širenja koronavirusa i povećanju sigurnosti svih građana.


Izdvojeno

Reci što misliš!