Promo

ribafish testira

Gdje u Osijeku na roštilj? Odgovor je naravno Corner!

Gdje u Osijeku na roštilj? Odgovor je naravno Corner!
Vilicom kroz Hrvatsku

Osijek je četvrti grad po veličini u Hrvatskoj, ali ako tražite mjesto gdje ćete pojesti najobilnije količine kvalitetne hrane, upravo je istok domovine idealno mjesto za napuniti rezerve, a posjetio ga je popularni bloger Domagoj Jakopović Ribafish

Pa i malo iznad toga, jer nitko se nikada iz Slavonije i Baranje nije vratio gladan.

Kako je za fiševe, perkelte, šaranove čvarke i drugu riblju priču Baranja nekako ipak zgodnije i posvećenije meso, u samome smo Osijeku na pitanje gdje pojesti najbolji roštilj uskoro bez imalo razmišljanja, Ribafish je završio na jednoj adresi.

Tamo je na drvenoj nadstrešnici stajao natpis Corner.

"Corner se, logično, izgovara korner, a po korneru legendarnog nogometnog stadiona NK Metalac na koji se i naslanja – je i dobio ime. Upitali smo vlasnika nije li bilo nešto specifičnije, ali nam je on odgovorio da je cijeli taj kvart poznat upravo po stadionu, i da se to nametnulo samo po sebi. Iako je na samom rubu grada, i do njega se za Osijek treba voziti gigantskih deset minuta od centra, ova je mesofilska meka puna u svakom trenutku, u što smo se i sami uvjerili", kaže Ribafish još pun dojmova.

Restoran Corner - najbolji roštilj u Osijeku Fotogalerija

Put do Cornera bi vas mogao malkice uplašiti, kroz koridor jednokatnica s desne i industrijske zone s lijeve strane, ali jednom kad stignete na cilj, ugledate moderno, ugodno i nevjerojatno mirno mjesto, vrijeme je da se probude sva čula zbog kojih ste i krenuli ovamo.

Ovo je mjesto uglavnom preko dana popunjeno radnim ljudima, poslovnjacima iz industrijske zone, dok su večeri i vikendi rezervirani za obitelji, a tome ide u prilog i cijena nedjeljnog menija od svega 75 kuna. Cijene su ovdje sasvim pristojne, dapače, kad vidite kolike su porcije – još i male…

Dakle, Corner je hram mesa, i to mesa kojem se i zna i ističe porijeklo, jer se ovdje ponose time da surađuju s lokalnim mesnicama Bođirković i Ravlić. Put do kultnog statusa je krenuo kad je Siniša, mlađi od dvoje braće Mikinčić krenuo na stažiranje u zagrebački Labus, jer mu se svidio pojam leskovačkog roštilja. Pogledao je, naučio, nabavio roštilj majstora, i priča je mogla krenuti i u Osijeku.

Desetljeće prije toga su Siniša i Goran krenuli s dostavama i cateringom po Osijeku, imali i restoran na Lošinju, i roštiljska kuća je došla kao nekakav logičan nastavak uz njihovu najbitniju priču – onu o vjenčanjima. Prvo su krenuli s jednom salom, pa napravili svoju, pa digli još jednu, uglavnom, ako se ženite u Osijeku, vjerojatno ste jeli nešto njihovo. Tako danas između Cornera i stadiona postoji velika sala za vjenčanja, pa ako volite fino meso dok se ženite…

"No, krenimo na ono bitno. Od juhe se nismo izvukli, a uz onu kvalitetnu, gustu, s pravim gljivama, svakako treba spomenuti i onu s grahom, kukuruzom i ječmom, kojom bi se ponosila i svaka istarska konoba. Nježno, lagano, kao uvod u ono što slijedi. Iako su na meniju razna pohana mesa i riblji specijaliteti, naglasak se u Corneru stavlja na mljeveno meso pravljeno po leskovačkoj recepturi, pa zato treba odmah ispjevati odu ćevapu, koji je ovdje rastresit, ne premekan, bez ikakvih suvišnih dodataka i onako fino mesnat", dodaje Ribafish.

Netko je za stolom dobro primijetio – „Ovo mi djeluje preskupo za restoran, ja bih to jeo doma!“ i time rekao sve. Chefovsku ulogu ovdje potpisuje Dario (Darius) Klimczak, porijeklom Poljak, koji će ako ovako nastavi kuhati, zauvijek ostati ovdje! Nakon što je doselio iz Varšave i kao mali jeo naranče s korom misleći da su jabuke, jednog je dana ušao u kuhinju, unio neke svoje novitete, i sada više ne miče.

Sljedeće za istaknuti s plate za troje koju ne bi svladalo četvero hrvača su svakako ražnjići od svinjske vratine, sočni, slani, taman masni. Po cijeni od 210 kuna za 1200 grama mesa i priloga dobit ćete još i pljeskavice, uštipke (mogli bi biti mrvicu ljući), pileći ražnjić, svinjska rebrica i otkošteni pileći zabatak kojeg bih ja ipak napunio nečim, ali to sam ipak samo ja…

Uz to, na pladnju će vam doći i dva krumpira u foliji sa sirnim namazom, hrpa izvrsnog pekarskog krumpira, pečenog povrća i iznenađenja zvanog – đipsi! Nešto između ajvara, mrkve i još koječega neopisivog, ali lijepo je nešto probati po prvi put. Zaboravismo spomenuti pivsku kartu koja je bazirana na proizvodima pivovare Heineken, dok od vina ima stvarno jako puno Slavonije i Baranje, a bazirali smo se na gemištu od graševine Belje.

Za kraj, svakako treba spomenuti kvalitetna svinjska rebrica, bez prenemaganja i slatkih glazura, kao i biftek u zelenom papru, koji ipak – ne dolazi u plati. Nemojmo pretjerivati!

"Iznenađenje dana je svakako ljuta kobasa koja mi je došla umjesto deserta. Žao mi je što ne stigosmo probati i mazalice i punjeni batak sa zabatkom kao ni hvaljenu teleću peku (treba se najaviti), a i sljedeći put kao salata na stol dolazi domaća pečena paprika", zaključuje Ribafish.

Kako Corner ima još jednu svoju poslovnicu, na ladanju, pored jezera i rijeke u nepatvorenoj prirodi, gdje također imaju i šator za vjenčanja, tako su im slastice – od posebnog značenja. Na putu kući smo pojeli baklave i vrući poljubac, epohalan štrudl od jabuke sa specijalnim dodacima i uz koji dekagram viška dogovorili skoro ponavljanje gradiva. 

Najbolji roštilj u Osijeku? Dok nam ne dokažete suprotno – potpisujemo!

NAGRADNA IGRA

Restoran Corner poklanja 1x Corner platu. U komentar upišite vaše IME I PREZIME i kliknite Like na ovaj članak. Dobitnika ćemo proglasiti 30.9.

Dobitnik je Josip Petrović.

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!