Promo

Nadograđena mreža

Završen projekt izgradnje biciklističkih staza u Čepinu – općina bolje povezana s okolicom, biciklisti sigurniji u prometu

Završen projekt izgradnje biciklističkih staza u Čepinu – općina bolje povezana s okolicom, biciklisti sigurniji u prometu

Dovršetkom izgradnje tri nove biciklističke staze općina Čepin je postala prava biciklistička zona, koja je značajno nadogradila područje urbane aglomeracije Osijek

Naime, izgrađeno je ukupno 6.3 kilometra biciklističkih linija i to onih prema Livani, duž Ulice kralja Tomislava i Ulice kralja Zvonimira. Tim opsežnim radovima je provedena i prilagodba postojećih kolnika, odvodnih jaraka, kolnih prilaza i autobusnih stajališta.

Nadograđena mreža u funkciji uoči ljetnih mjeseci

- Projekt Izgradnja biciklističkih staza u Čepinu realiziran je prije zadanog roka, stoga smo iznimno zadovoljni što je nadograđena mreža biciklističkih staza stavljena u funkciju baš uoči ljetnih mjeseci, kada će zasigurno većina stanovništva radije putovati na dva kotača. Upravo je njima ovim projektom zajamčena sigurnost i udobnost, čime se uz manje korištenje osobnih automobila, potiče smanjenje prometnih gužvi i nemjerljivo utječe na očuvanje okoliša – poručuje Dražen Tonkovac, načelnik Općine Čepin, koji vjeruje da će bicikl sada mnogim mještanima postati primarno prijevozno sredstvo.

Uspješno korištenje sredstava iz fondova EU

Čepin je ovime ostvario premreženost biciklističkim stazama, jer je rekonstruirana dionica prema Livani duga 1290 metara, a dok je izgrađena dionica duž Ulice kralja Zvonimira duga 2250 metara, nova staza uz Ulicu kralja Tomislava duga je čak 2780 metara, čime su obližnje općine i prigradska naselja biciklistima postala nadohvat ruke. U tom kontekstu, skraćeno je je i vrijeme putovanja između polazne točke biciklista i autobusnih stajališta, čime ujedno javni prijevoz postaje dostupniji i jednostavniji izbor u odnosu na prijevoz osobnim automobilom.

- Realizacija ovog projekta dokazuje kako Općina Čepin strateški, aktivno i uspješno koristi sredstva iz fondova Europske unije. U ovom slučaju tim sredstvima ostvarujemo bolju prometnu povezanost na svim razinama i pridonosimo povećava kvalitete življenja stanovnika općine, od najmlađih do najstarijih – zaključuje načelnik Tonkovac, podsjećajući kako ukupna vrijednost ovog projekta iznosi gotovo 9.2 milijuna kuna, dok je nešto više od 6.3 milijuna sufinancirano iz fondova Europske unije.

Opće informacije o projektu

Naziv projekta: Izgradnja biciklističkih staza u Čepinu
Kod projekta: KK.07.4.2.16.0011.
Korisnik projekta: Općina Čepin
Ukupna vrijednost projekta: 9.194.457,64 kuna
EU sufinanciranje projekta: 6.312.796,13 kuna
Razdoblje provedbe projeta: 18. svibnja 2017. – 18. rujna 2020.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Općine Čepin.

Više informacija o fondovima EU: www.strukturnifondovi.hr

Kontakt:
Općina Čepin
Kralja Tomislava 105
31431 Čepin
Tel: 031 381 166
Fax: 075 805 682
[email protected]
www.cepin.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!