Promo

MOBILITYACTION

Europski tjedan mobilnosti, 16. - 22. rujna 2020.

Europski tjedan mobilnosti, 16. - 22. rujna 2020.

Gradovi diljem Europe i šire mogu prijaviti svoje sudjelovanje u EUROPSKOM TJEDNU MOBILNOSTI 2020.

Godišnju kampanju, koja se svake godine održava od 16. do 22. rujna, organizira Glavna uprava Europske komisije za mobilnost i promet. Ovom inicijativom nastoji se poboljšati kvaliteta života promicanjem čiste mobilnosti i održivog gradskog prometa.

Tema EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTI u 2020. godini je „Mobilnost s nultim emisijama za sve“. Ona odražava ambiciozan cilj ugljičnoneutralnog kontinenta do 2050. godine, kako ga je izložila Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije, kada je predstavljala Europski zeleni plan. Temom se također želi istaknuti važnost pristupa prijevozu s nultim emisijama i promicati uključivi pristup koji obuhvaća svakoga. Više informacija o ovogodišnjoj temi dostupno je u Tematskim smjernicama (Thematic Guidelines).

Kako bi se odgovorilo na nesigurnosti koje proizlaze iz situacije vezane uz COVID-19 pandemiju, prijava sudjelovanja malih i velikih gradova je ove godine maksimalno fleksibilna za uobičajene događaje i mjere, ili online alternative i sva inovativna COVID 19 transportna rješenja, bez obveze odabira bilo koje od tri mogućnosti – održavanja tjedna aktivnosti usmjerenih na održivu mobilnosti, provođenja jedne ili više trajnih transportnih mjera ili organiziranja „Dana bez automobila“ koji se održava 22. rujna. Stranica na kojoj se mogu registrirati gradovi dostupna je ovdje

Prošla godina bila je rekordna po broju gradova koji su sudjelovali u Europskom tjednu mobilnosti - sudjelovalo je 3,135 velikih i malih gradova iz 50 zemalja.Također, pozivaju se i poduzeća, nevladine organizacije, škole i drugi akteri, uključujući gradove koji se žele uključiti u kampanju EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI, da prijave svoje inicijative mobilnosti (MOBILITYACTION). MOBILITYACTION je svaka aktivnost koja promiče ideju održive urbane mobilnosti. Može se ograničiti na određeni dan ili trajati nekoliko tjedana/mjeseci, a može se odvijati u bilo koje vrijeme tijekom godine. Više informacija i kako registrirati inicijativu mobilnosti (MOBILITYACTION) dostupno je ovdje.

Popis gradova koji sudjeluju u Europskom tjednu mobilnosti 2020. dostupan je ovdje.

Izvor i više informacija: https://mobilityweek.eu/home/

Ova informacija je pripremljena u okviru projekta Informacijski centar Europe Direct Osijek čije se djelovanje financira sredstvima Europske unije.

Nositelj projekta je Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije.

Za sadržaj objave je odgovoran isključivo Europe Direct Osijek i ne odražava bezuvjetno službene stavove Europske unije i Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

Informacijski centar Europe Direct Osijek (EDIC Osijek) - poveznica između građana i Europske unije – omogućuje dostupnost informacija o Europskoj uniji te promiče i potiče građansko sudjelovanje na lokalnoj i regionalnoj razini

Informacijski centar Europe Direct Osijek
Ulica Stjepana Radića 4, Osijek
www.edicosijek.eu
[email protected]
031/ 221 841
Facebook
Radno vrijeme: radnim danom od 08:00 – 15:00 sati


Izdvojeno

Reci što misliš!