Promo

poštuju se sve epidemiološke preporuke

Očna optika Lens - Kako funkcionira očna optika u doba epidemije

Očna optika Lens - Kako funkcionira očna optika u doba epidemije

Optičke radnje i servisi kao specijalizirani poslovni subjekti proizvode, isporučuju i servisiraju naočale koje spadaju medicinske proizvode/ortopedska pomagala te sukladno tome imaju dopuštenje za rad. Poštuju se posebne mjere izdane od strane Stožera civilne zaštite i Ministarstva zdravstva, a sve s ciljem zaštite pacijenata i djelatnika

Neki veliki optički lanci zatvorili su privremeno svoja vrata, no i dalje u Osijeku postoje optike koje rade i pružaju usluge svojim klijentima.  Da svijet doista nije stao u doba COVID-a 19 potvrđuje nam naš sugovornik koji je zamolio da zadržimo njegov identitet u tajnosti pa ćemo za njega koristiti ime Marko.

Naš sugovornik spada u skupinu pacijenata koji bez korištenja oftalmloških pomagala (naočale ili kontaktne leće) ne može normalno obavljati dnevne aktivnosti.

„Saznao smo da neovisno o epidemiološkoj situaciji u zemlji Očna optika Lens radi uobičajeno, ali uz pridržavanje posebnih procedura, te sam se odlučio naručiti na pregled vida. Kontaktirao sam ih telefonski i u samom startu upoznali su me s mjerama zaštite koje primjenjuju.“ – kaže nam Marko.S ciljem zaštite pacijenata od mogućeg širenja virusnih bolesti s istima telefonski ili u prodavaonicama u Očnim optikama Lens prolaze kroz proceduru informiranja kako bi odmah u startu smanjili rizik bilo kakve zaraze:

  • ako su naručeni pacijenti na pregled vida sa simptomima prehlade (temperatura, kašalj, grlobolja, opća slabost i bol u mišićima), zahtijeva se odgoda termin pregleda,
  • u pratnji pacijent dozvoljava se maksimalno jedna osoba u situacijama kada je pratnja neophodna
  • obaveza svakog pacijenta je da ponese medicinsku maskicu,
  • za svakog pacijenta u rasporedu odvajaju pola sata kako ne bi stvarali gužvu u čekonici.

„Kako nisam imao znakova specifičnih za COVID 19 naručili su me na pregled. U dogovorenom terminu sam došao kod njih u prodavaonicu u Pejačevićevoj ulici. Zaprimili su me točno na vrijeme. Odmah na ulazu sam morao samostalno obaviti dezinfekciju ruku i staviti masku.

Gospođa u optici me informirala o tome kako optometrijske preglede, mjerenja dioptrije i testiranja oštrine vida te ostalih vidnih funkcija obavljaju u najstrožim i kontroliranim uvjetima  koristeći maske i rukavice te da prostor i opremu dezinficiraju konstantno.

Tijekom radnog vremena prodavači u kontaktu s klijentima koristite zaštitne maske i zaštitne rukavice. Redovito provjetravaju i dezinficiraju radni i prodajni prostor.

Dioptrijske okvire i sunčane naočale koje klijenti probaju na lice/glavu odlože sa strane i dezinficiraju prije vraćanja na stalak

U prostoru imaju jasno istaknute obavijesti o postupanju vezano uz COVID-19, pranje ruku, čišćenje i dezinfekcija prostora.

Napravili su mi pregled za naočale i leće. Odmah sam odabrao nove okvire i stakla te sam kupio kontaktne leće, pošto preferiram nošenje istih. Njih su imali odmah na lageru. Naočale su bile gotove u istom danu.

Izrazito zadovoljan pristupom i profesionalnošću cijelog osoblja sada ih preporučujem svima“, zaključuje Marko.

PREGLEDI SLUHA

Osim što u Očnim optikama Lens rade preglede vida, rade i preglede sluha poštujući nastrožije „Korona mjere“.

Pregled sluha te kupovinu slušnog aparata koji HZZO sufinancira moguće je također obaviti u jednom danu.

OČNA OPTIKA LENS

Pavla Pejačevića 5, Osijek – 031 367 090
Hrvatske Republike 29, Osijek – 031 211 700
www.lens-optika.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!