Promo

#Pokrenise #promijenisve

Ne moraš cijeli život raditi ono što si odabrao s 14 godina! Želiš pretvoriti hobi u posao? Nisi zadovoljan dosadašnjim napretkom svoje karijere?

Ne moraš cijeli život raditi ono što si odabrao s 14 godina! Želiš pretvoriti hobi u posao? Nisi zadovoljan dosadašnjim napretkom svoje karijere?

„Pronađi posao koji voliš i nećeš morati raditi ni jednog dana svog života“, Konfucije

San svakog čovjeka je raditi u životu ono što ga veseli i opušta, no koliko od nas ima tu sreću da radi takav posao.

Je li zapravo riječ o sreći ili to sami odabiremo? Trebamo li cijeli život raditi posao koji smo mi ili ga je netko za nas odabrao s 14 godina? Može li hobi zaista biti posao od kojega ostvarujemo redovita primanja? … Bismo li se potaknuli na promjenu ukoliko bismo češće postavljali ovakva pitanja? Vrijeme je da odgovorimo na ova pitanja i shvatimo hobi kao strast koja se još uvijek nije unovčila, no postoji mogućnost da hoće.

Svaki početak zahtjeva da se upoznamo s koracima koji nas čekaju pri pokretanju posla, a prije istraživanja tržišta, osiguranja financijskih sredstava i preuzimanja rizika svakako moramo utvrditi ono što mi možemo ponuditi da bi posao bio uspješan. Jesu li postojeće vještine koje posjedujem dostatne za ulazak u posao, ako znam ukrašavati nokte jednom tehnikom, hoću li moći biti konkurentna, je li dovoljno znati napraviti lijepu frizuru ili moram znati i šišati, posjedujemo li osnovna znanja o pokretanju i vođenju posla.

Za većinu nas odgovor na ta pitanja bio bi Ne! Nemam dovoljnu vještinu ili ne znam ništa o vođenju posla. Ključno je da to nije ograničavajući faktor.
Uspjeh se ne događa slučajno, iza njega stoje godine rada na sebi i osobnog razvoja koji pridonosi unapređenju sebe, a samim time i unapređenju budućeg posla. Prije ulaska u novi posao moramo znati da smo za njega spremni stoga je bitno uključiti se u neke od brojnih edukacija koje će nam omogućiti stjecanje znanja koja nam nedostaju.
Postoji niz opcija na tržištu koje nam omogućuju osobni razvoj. Završimo li program osposobljavanja za poslove manikure, znat ćemo nešto više o noktima, načinu na koji ih njegovati i kako im pristupati, kroz praktični dio nastave u nekom od kozmetičkih salona steći ćemo dodatne vještine, vidjeti kreativnije načine izvedbe koje možemo primijeniti u vlastitom salonu, isto tako kroz bilo koji od oblika edukacije koji podupire postojeći hobi. Upišemo li neki od programa edukacije za upravljanje poduzećem steći ćemo znanja potrebna za vođenje cjelokupnog procesa.

Opcije su brojne, a na nama je da se odlučimo ne raditi posao tek toliko da ga radimo i da to bude mjesto s kojega želim otići čim se pruži bolja prilika, nego poraditi na sebi i uspjeti u poslu s kojim ćemo rasti i u kojemu ćemo uživati, da to bude posao koji je ujedno i naš hobi.
I za kraj: budite posebni i radite ono što volite jer da bi bili iznimni, trebate biti iznimka, a ne pravilo!

Učilište Studium – škola po tvojoj mjeri
Prijavi se i usmjeri karijeru u pravom smjeru!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

www.uciliste.net ili na
Osijek, Stjepana Radića 25
- tel: 031-201-193, 095-744-7444

Bjelovar, P. Preradovića 4
- tel: 043 430 430, mob: 091 608 5000
Vukovar, I. G. Kovačića 3
- tel: 032 443 153, mob: 099 709 6058
Vinkovci, Ljudevita Gaja 18
- mob: 091 376 1661
Valpovo, Vijenac Hrvatske Republike 8
- tel: 031 650 948, mob: 099 801 5222
Županja, Veliki kraj 40
- mob: 099 223 2070

#skolapotvojojmjeri #usmjerikarijeruupravomsmjeru #pokrenisepromijenisve


Izdvojeno

Reci što misliš!