Promo

hvale vrijedna akcija

Kaufland uvodi redovito doniranje svježeg voća i povrća te pekarskih proizvoda Caritasu

Kaufland uvodi redovito doniranje svježeg voća i povrća te pekarskih proizvoda Caritasu

Čak 19 poslovnica Kauflanda već donira voće i povrće te pekarske proizvode mreži Caritasa diljem Hrvatske

Unazad nekoliko godina jedno od gorućih pitanja u svijetu, pa tako i kod nas, zasigurno je prevelika proizvodnja i bacanje hrane, dok je sve više onih kojima bi ta hrana bila nužan, dnevni obrok.

Kaufland u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije već treću godinu zaredom namirnice koje su pred istekom roka trajanja uspješno usmjerava potrebitima.

Ove godine odlučili su otići i korak dalje pa su, uz posredovanje Hrvatskog Caritasa, sličnu akciju pokrenuli na nacionalnoj razini, i to na devetnaest lokacija diljem zemlje i u suradnji s devet nad/biskupijskih Caritasa, doniranjem voća i povrća te pekarskih proizvoda koji ostanu nakon zatvaranja poslovnice.

Voće i povrće te pekarski proizvodi koji ostanu nakon zatvaranja poslovnice i dalje su jestivi te bi kao takvi trebali završiti na obiteljskom stolu potrebitih kojih je nažalost sve više u Hrvatskoj.

Ovakve akcije ne predstavljaju samo borbu protiv globalnog problema bacanja hrane, već i protiv gladi. Iz Kauflanda poručuju kako planiraju i proširenje donacija na još više poslovnica te će na taj način pomoći još većem broju potrebitih u Hrvatskoj.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!