
Organski uzgojena hrana kao imperativ zdravog života posljednjih godina doživljava pravi procvat
Ono si što jedeš. Koliko ste se puta susreli s ovom tvrdnjom? I osvijestili da ono što unosimo u sebe postaje dio nas? Pravilna i uravnotežena prehrana doprinosi cjelokupnom zdravlju i poboljšava kvalitetu našeg življenja. Međutim, ubrzan način života i nedostatak vremena za pripremu zdravih i kvalitetnih obroka, često nas dovodi da posegnemo za brzim i nezdravim rješenjima.
Redovna konzumacija nezdrave prehrane uz genetske predispozicije
dovela je do raznih oblika preosjetljivosti na hranu i raznih
poremećaja organizma. Paralelno s dugoročnim utjecajem prehrane
na zdravlje, zanimanje za organsku i održivu prehranu nikad nije
bilo veće.
Hrana, gorivo koje nas pokreće
Organski uzgojena hrana kao imperativ zdravog života posljednjih godina doživljava pravi procvat. Zdrava i cjelovita prehrana koja nije kemijski prerađena ili GMO ima pozitivne učinke na zdravlje te istovremeno pogoduje očuvanju okoliša. Razlog njene popularnosti leži u štetnom utjecaju industrijski prerađene hrane i porijeklu namirnica koje svakodnevno konzumiramo, a pogoduju razvoju zdravstvenih problema.
Najčešći oblik smetnji u prehrani su intolerancija na laktozu i
gluten. Osobe s nedostatkom crijevnog enzima laktaze ne mogu
probaviti mliječni šećer laktozu što uzrokuje probavne smetnje.
Sve je češća i pojava celijakije, odnosno glutenske enteropatije.
Gluten je protein kojeg pronalazimo u pšenici, raži, zobi, ječmu
te piru, a ubraja se među najčešće alergene. Riječ je o
autoimunoj bolesti koja pogađa čak 1% svjetske populacije, čime
konzumiranje svakodnevnih namirnica postaje pravi izazov.
Međutim, što ako zdrava alternativa može biti jednako ukusna i
bez odricanja?
Bolja verzija omiljenih jela
Premda je danas sve prisutnija, free-from prehrana za mnoge je i dalje zagonetka prilikom odabira i pripreme namirnica. Ovaj tip dijete, osim što ima pozitivne učinke na zdravlje, daleko je od bezukusne i jednolične prehrane. Omiljena pizza za ručak ili mekano pecivo za ukusan početak jutra – zašto ne! Zamjena pšeničnog brašna nekom od bezglutenskih alternativa, poput Amo Essere bez glutena, čini odabir namirnica za kontroliranu prehranu lakšim i učinkovitijim.
Prehrana bez laktoze ne znači izbacivanje samo mlijeka iz prehrane, budući da ga nalazimo brojnim proizvodima poput sira ili sladoleda. Amo Essere bez laktoze su proizvodi od lako probavljivih, ukusnih i zdravih mliječnih proizvoda. Potrebu za namirnicama provjerenog sastava i porijekla prati i Amo Essere Bio, za sve one žele živjeti zdravo i zeleno, uz organsku poljoprivredu i održivu bioraznolikost.
Kako bi svakodnevna zdrava jela postala užitak, za one na prilagođenoj prehrani, kao i one koji se jednostavno žele hraniti bolje, sve proizvode linija Amo Essere za zdravu i cjelovitu prehranu potražite u trgovinama Eurospin.