Lifestyle / Studentski kutak

Do 20. veljače

Studentska udruga ESN Osijek otvara vrata novim članovima

Studentska udruga ESN Osijek otvara vrata novim članovima
PR

Osim stvaranja novih prijateljstava, članovi udruge ESN planiraju i provode događaje, pružaju podršku u svladavanju akademskih ili poslovnih poteškoća u svrhu poboljšanja učinkovitosti studiranja, ukazuju na brigu za okoliš i tjelesno i psihičko zdravlje te nastoje međunarodnim (nekada i domaćim) studentima prikazati sve ljepote zajednice u koju su došli

Za studente koji žele sklopiti internacionalna prijateljstva i upoznati različite kulture kroz druženja, putovanja i raznolike događaje, otvorila se mogućnost pridružiti se mreži studenata, ESN-u. Članovi udruge ESN godinama pomažu međunarodnim studentima i čine njihovu razmjenu vrijednom pamćenja. Regrutacije su započele te traju do 20. veljače.

Osim stvaranja novih prijateljstava, članovi udruge ESN planiraju i provode događaje, pružaju podršku u svladavanju akademskih ili poslovnih poteškoća u svrhu poboljšanja učinkovitosti studiranja, ukazuju na brigu za okoliš i tjelesno i psihičko zdravlje te nastoje međunarodnim (nekada i domaćim) studentima prikazati sve ljepote zajednice u koju su došli.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Erasmus Student Network (ESN) ili Erasmus studentska mreža najveća je studentska udruga u Europi koja svoje djelovanje započinje davne 1989. godine pod krilaticom "Studenti pomažu studentima". Neprofitna, nevladina i apolitična organizacija djeluje u više od 1000 institucija visokog obrazovanja iz preko 40 zemalja. Mreža se stalno razvija i širi. ESN okuplja oko 15.000 aktivnih članova koji su u mnogim sekcijama podržani od strane takozvanih “buddyja” koji se uglavnom brinu o međunarodnim studentima.

Tako ESN svake godine uključuje oko 40.000 mladih koji svoje usluge nude oko 350.000 međunarodnih studenata. U Hrvatskoj je osnovano sedam sekcija: u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Dubrovniku, Zadru, Čakovcu te Osijeku. Lokalna podružnica ESN-a u Osijeku utemeljena je 2012. godine te je u prosincu proslavila 10. rođendan.

Ako biste postali članom ove udruge, zajednički ćete raditi na promociji obrazovanja, utjecaja Erasmus+ programa na razvoj vještina i znanja studenata. Također ćete promovirati studentske mobilnosti i grad Osijek kao idealno mjesto za obavljanje studijskog boravka ili stručne prakse te u tu svrhu provoditi događaje namijenjene međunarodnim, ali i lokalnim studentima.

ESNeri svaki semestar upoznavaju nove međunarodne studente kojima otkrivaju hrvatsku kulturu i sve ljepote Osijeka i regije, ali isto tako i sami imaju priliku upoznati različite kulture i običaje, čime ostvaruju poznanstva diljem svijeta.

Zainteresirani studenti mogu se prijaviti putem poveznice.


Izdvojeno

Reci što misliš!