Lifestyle / Studentski kutak

uspješne studentice4

Studentice EFOS-a osvojile prvo mjesto i titulu najboljeg mladog inovatora na projektu „Digitalni inovacijski inkubator“

Studentice EFOS-a osvojile prvo mjesto i titulu najboljeg mladog inovatora na projektu „Digitalni inovacijski inkubator“
PR

Svoj projekt studentice su osmislile za grupu pića Jamnica

Studentice diplomskog studija Poduzetnički menadžment i poduzetništvo na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, Martina Čolakovac i Marta Sudar osvojile su prvo mjesto za inovativno rješenje u industriji hrane i pića u sklopu
projekta „Digitalni inovacijski inkubator" Hrvatskog Telekoma.Svoj projekt studentice su osmislile za grupu pića Jamnica, a uz titulu najboljeg mladog inovatora također su osvojile i vrijednu nagradu od 10.000 kuna. Cjelokupnom uspjehu dodatnu težinu pridaje i vrlo snažna te perspektivna konkurencija od preko 1.000 studenata s više od 60 fakulteta diljem Hrvatske.

Krajem lipnja ove godine u Zagrebu je održano proglašenje pobjedničkih projekata u sklopu „Digitalnog inovacijskog inkubatora“, koji pod pokroviteljstvom Hrvatskog telekoma okuplja ponajbolje studente s različitih fakulteta i sveučilišta te ih povezuje s vodećim regionalnim kompanijama i liderima, s ciljem pronalaženja primjenjivih inovativnih rješenja za izazove s kojima se danas suočavaju kompanije, tržišta i industrije.

Studenti pritom imaju priliku upoznati se i s najboljim profesorima iz Hrvatske i svijeta, odnosno članovima Akademskog vijeća Instituta za inovacije koje čine profesori s Harvarda, Stanforda, Bocconija, ETH-a, CAAS-a, Dukea i brojnih drugih.

Osim vrijedne novčane nagrade, ovo priznanje također pruža i izuzetne reference za
zapošljavanje, dok samo natjecanje razvija ključne kompetencije potrebne za suvremeno tržište rada, od komunikacijskih i prezentacijskih vještina te umrežavanja pa sve do kreativnog i kritičkog razmišljanja za rješavanje problema.

Ekonomski fakultet u Osijeku upravo takvim vještinama pridaje posebnu pažnju te već dugi niz  godina predvodi regionalnu akademsku zajednicu u znanstveno-stručnim suradnjama s najrelevantnijim lokalnim tvrtkama kao što su Saponia, Kandit, Žito, Cras i brojni drugi.

U sklopu ovih suradnji, studenti diplomskog sveučilišnog studija Poduzetničkog menadžmenta i poduzetništva, ali i brojnih drugih diplomskih i preddiplomskih studija EFOS-a imaju priliku kroz gostujuća predavanja, terensku nastavu i stručne prakse steći važna praktična znanja i iskustva koja su od vitalnog značaja za uspješno savladavanje najaktualnijih izazova.

Ovakav pristup ujedno je i jedan od razloga zašto studenti EFOS-a pokazuju iznadprosječnu konkurentnost na svim sličnim domaćim i međunarodnim natjecanjima.

„U ime cijelog Ekonomskog fakulteta u Osijeku od srca čestitam našim kolegicama, Martini i Marti na ovom zaista velikom postignuću. Biti proglašen najboljim mladim inovatorom u natjecanju s ovakvom uistinu snažnom i respektabilnom konkurencijom zahtijeva izniman trud, veliko znanje i prije svega istančane vrline koje kao zajednica nastojimo što više razvijati, a to su kreativnost, inovativnost i kritičko razmišljanje.

Veoma smo ponosni na naše kolegice i ne sumnjamo kako je ovaj podvig početak jednog lijepog poglavlja u njihovom osobnom i profesionalnom razvoju te uvertira u daljnje uspjehe koji su zasigurno pred njima.

U tome im želimo svu sreću svijeta“, poručio je prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan
Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!