Lifestyle / Studentski kutak

ULAGANJE U ZNANOST

FERIT dobio više od 9 milijuna kuna za izgradnju znanstveno-istraživačkog centra

FERIT dobio više od 9 milijuna kuna za izgradnju znanstveno-istraživačkog centra

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja potpisan ugovor za pripremu projektne dokumentacije za izgradnju Znanstveno-istraživačkog centra elektrotehnike i računarstva Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (ZICER)

U ponedjeljak, 29. lipnja 2020. godine, dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek prof. dr. sc. Drago Žagar prisustvovao je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja u Zagrebu svečanosti potpisivanja ugovora za istraživanje, razvoj i inovacije kojim se hrvatskim visokoškolskim ustanovama dodjeljuje oko 43 milijuna kuna bespovratnih sredstava. 

Sredstva se dodjeljuju iz poziva „Priprema IRI infrastrukturnih projekata“ koji je sufinanciran iz Europskoga fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.“, a omogućit će visokim učilištima dogradnju prostora za razvoj znanosti i financiranje projekata te nabavu vrhunske opreme za laboratorije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek prof. dr. sc. Drago Žagar na ovoj je svečanosti u ime Sveučilišta potpisao ugovor za Znanstveno-istraživački centar elektrotehnike i računarstva Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku vrijedan 9.118.350,00 HRK.

Cilj je ovog projekta izrada projektne dokumentacije za izgradnju i opremanje Znanstveno-istraživačkog centra elektrotehnike i računarstva - ZICER u okviru djelovanja Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.

Predloženim projektom iskazuje se potreba za sofisticiranom istraživačko-inovacijskom infrastrukturom kojom će se služiti znanstvena zajednica Sveučilišta u Osijeku za provedbu vrhunskih istraživanja sa snažnim utemeljenjem na potrebama gospodarstva u područjima naprednih elektroenergetskih tehnologija i sustava, inteligentnih vozila, naprednih industrijskih sustava, inteligentnih sustava i robotike, računarstva visokih performansi, biomedicinskog inženjerstva, multimedijskih sustava te IKT-a.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!