Lifestyle / Studentski kutak

"EMŠA" JE ŠKOLA S POVIJEŠĆU

Elektrotehnička i prometna škola za buduće srednjoškolce

Elektrotehnička i prometna škola za buduće srednjoškolce
PIXSELL

Elektrotehnička i prometna škola Osijek ima dugogodišnje iskustvo u redovnom obrazovanju učenika te obrazovanju odraslih u području stjecanja stručne spreme, prekvalifikacije ili stručnog usavršavanja. Područje rada škole strukovno je obrazovanje u sektorima elektrotehnika i računalstvo te promet i logistika, a zanimanja u kojem obrazujemo naše učenike su: elektrotehničar, tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku, tehničar za elektroniku, tehničar cestovnog prometa i vozač motornog vozila.

Povijest škole seže u daleku 1929. te tijekom razdoblja škola mijenja imena, ali i lokacije na kojima djeluje. Škola se nalazi u Istarskoj ulici 3 u Osijeku. Školu pohađa 584 učenika u 26 razredna odjela, a ukupno 81 nastavnik, stručni suradnik i ostalo osoblje škole brine se o stjecanju novih znanja i vještina učenika te o životu u školi. Redovito sudjelujemo na natjecanjima u općeobrazovnom, strukovnom i sportskom području. Razvijamo kod učenika društveno odgovorno ponašanje prema sebi i okolini u kojoj živimo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prostori škole opremljeni su suvremenom opremom za kvalitetno poučavanje. Prema dnevnom radu nastavni se proces odvija u jednoj smjeni i to  jedan tjedan prijepodne, a drugi tjedan poslije podne.

Tijekom prošlih godina svojim radom i djelovanjem nastojali smo se uključiti u provedbu niza europskih projekata u kojima nudimo nove mogućnosti učenicima i osiguravamo usavršavanje nastavnika. Učenici i nastavnici škole sudjeluju u projektima mobilnosti učenika u stručnoj praksi i učenju temeljenu na radu u zemljama Europske unije, a škola je dobitnica Erasmus+ Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Škola je ujedno dobitnica statusa eTwinning škole za 2020.-2021. godinu. Sudjelovanjem u Erasmus+ projektima želimo jačati internacionalizaciju i prepoznatljivost škole na europskom području.

Uz ovo, škola je imenovana i Centrom izvrsnosti u elektrotehnici i računalstvu Osječko-baranjske županije te pruža mogućnost razvoja kreativnosti i inovativnosti učenicima osnovnih i srednjih škola županije. U narednom razdoblju školu, koja je imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti u elektrotehnici i računalstvu, očekuje razvoj novih programa i omogućavanje učenicima rad na novim tehnologijama u cilju stjecanja suvremenih i primjenjivih znanja i vještina usmjerenih na tržište rada. 

Škola ima suvremenu web stranicu koja se redovito nadopunjuje novim vijestima te pruža korisnicima niz informacija o životu u školi i postignućima naših učenika i nastavnika.

Više informacija možete pronaći na poveznici Elektrotehnička i prometna škola Osijek ili na stranici škole


Izdvojeno

Reci što misliš!