Lifestyle / Studentski kutak

generacija korona

Na obranu diplomskoga rada uz šalicu kave iz dnevnoga boravka

Na obranu diplomskoga rada uz šalicu kave iz dnevnoga boravka
Ilustracija Slavko Midzor/PIXSELL)

Obavijestite susjede da vam ne zvone ili kucaju tijekom obrane diplomskoga rada!

Iako su brojne mjere popustile i epidemiološka situacija je bolja, čini se kako opuštanja još dugo neće biti, jer život se i dalje ne vraća u "normalu". 

Primijetit će to na svojoj koži i sami studenti koji ove godine završavaju sve svoje studentske obveze te su tijekom ljeta planirali odraditi obranu diplomskoga rada. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, Filozofski fakultet Osijek svojim je studentima već objavio upute o organiziranju nastave, provedbi ispita te obranama diplomskih radova. Nastava će se tako do kraja ljetnoga semestra održavati online, a definirani su i ljetni i jesenski ispitni rokovi, koji će se, također, održavati na daljinu. 

Kako bi trebale izgledati obrane diplomskih radova na daljinu?

Prema Odluci koju je objavio na mrežnim stranicama Filozofski fakultet Osijek student je dužan napisati diplomski rad u skladu sa svim važećim Pravilnicima, a konzultiranje s mentorom odvija se elektroničkom poštom ili telefonom. Nakon što student izvrši sve ostale studijske obveze i ishodi traženu dokumentaciju javlja se mentoru koji odobrava prijavu diplomskoga ispita (obranu diplomskoga rada). 

Mentor je zatim dužan rezervirati virtualnu učionicu, a zatim javlja studentu i članovima komisije koja je to učionica te datum i vrijeme kada će se obrana održati. 

Na dogovoreni datum i u točno vrijeme student, mentor te još dva člana komisije ulaze virtualno u Filozofski fakultet Osijek, a svatko iz udobnosti svoga naslonjača iz dnevne ili radne sobe te bez kašnjenja ulaze u rezerviranu virtualnu učionicu. Student izlaže maksimano 30 minuta, a cijela obrana traje maksimalno sat vremena. Nema zadržavanja u virtualnim učionicama, jer po rasporedu možda netko drugi već ulazi. 

Nakon održane obrane na daljinu, pretpostavljamo, mentor i članovi komisije čestitaju studentu, a ona ili on naravno kreće s fotografiranjem za društvene mreže, ali ovoga puta ne u zgradi fakulteta ili ispred nje, već u svojim domovima. 

U Odluci stoji kako u slučaju tehničkih poteškoća ili neispravnosti mikrofona i kamere obrana se prekida te se zakazuje neki novi datum. 

Po svemu sudeći, bit će ovo godina uistinu za pamćenje, a svim studentima, iako su "generacija korona", želimo puno uspjeha! 


Izdvojeno

Reci što misliš!