Lifestyle / Studentski kutak

PRILIKA I ZA STUDENTE

Potpisan Ugovor o poslovnoj suradnji između OIV-a, OIV Spectrum Lab-a i FERIT-a

Potpisan Ugovor o poslovnoj suradnji između OIV-a, OIV Spectrum Lab-a i FERIT-a

Kroz njihov angažman na projektima u OIV-u cilj je stvoriti interes kod mladih inženjera te ih potaknuti na zapošljavanje u Društvu čime se izravno utječe na zadržavanje visokoobrazovanih stručnjaka u Slavoniji i cijeloj RH

Član Uprave i direktor OIV-a Mate Botica, direktor OIV Spectrum Lab-a  Ivan Mandić i dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Drago Žagar danas su u prostorijama FERIT-a u Osijeku potpisali Ugovor o poslovnoj suradnji.

Naime, OIV Spectrum Lab laboratorij je za ispitivanje elektromagnetskih polja, u 100%-om vlasništvu OIV-a, koji tržištu nudi neovisna, stručna mjerenja i analize elektromagnetskih zračenja u javnom i industrijskom okruženju. Budući da fakultet posjeduje akreditirani laboratorij za VF mjerenja, potpisom ovog ugovora omogućit će se međulaboratorijska suradnja, ali i unaprjeđenje suradnje kroz stipendiranje studenata. Kroz njihov angažman na projektima u OIV-u cilj je stvoriti interes kod mladih inženjera te ih potaknuti na zapošljavanje u Društvu čime se izravno utječe na zadržavanje visokoobrazovanih stručnjaka u Slavoniji i cijeloj RH.
S druge strane, otvara se mogućnost održavanja gostujućih predavanja stručnjaka OIV-a na fakultetu s temama od zajedničkog interesa.

Osnovna djelatnost tvrtke kćeri su stručni poslovi zaštite od elektromagnetskih polja odnosno neionizirajućih zračenja koji podrazumijevaju proračun, izvođenje prvih i periodičkih mjerenja razina elektromagnetskih zračenja nepokretnih izvora zračenja u okolini izvora te provjeru usklađenosti izmjerenih rezultata s minimalnim graničnim vrijednostima elektromagnetskih polja propisanih Pravilnikom o zaštiti od elektromagnetskih polja donesenim od strane Ministarstva zdravstva. 

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!