Lifestyle / Studentski kutak

studiranje u vrijeme korone

Poziv na sudjelovanje u istraživačkim studijama Ekonomskog fakulteta u Osijeku

Poziv na sudjelovanje u istraživačkim studijama Ekonomskog fakulteta u Osijeku
Ilustracija/PIXSELL

Studentima je potrebna pomoć u prikupljanju podataka te pozivaju građane da se odazovu pozivu i sudjeluju u istraživanju ispunjavanjem online upitnika

U vrijeme planetarnog distanciranja studenti Ekonomskog fakulteta u Osijeku upozoravaju kako je važno razmjenjivati stajališta i iskustva te pozivaju na statističko povezivanje. Riječ je o rezultatu nastavnog procesa iz kvantitativnih kolegija Ekonomskog fakulteta u Osijeku koji su online nastavu usmjerili na razvoj analitičkog i istraživačkog rada studenata.

Predmetni nastavnici Jasna Horvat i Josipa Mijoč ističu kako ostvaruju visoku uključenost studenata u nastavni proces što potvrđuju i istraživanja koja su upravo u tijeku. Posvećenost studenata zahtjevnom praktičnom radu potvrđuje i javni poziv na sudjelovanje u istraživanjima.  Riječ je o pet istraživačkih studija uspostavljenih u proteklih pet tjedna online nastave, a oglašenih na mrežnom mjestu.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Studentima je potrebna pomoć u prikupljanju podataka te pozivaju građane da se odazovu pozivu i sudjeluju u istraživanju ispunjavanjem online upitnika. Studenti naglašavaju kako je sudjelovanje u istraživanju anonimno te jamče kako se odgovori ispitanika analiziraju isključivo kao dio zbirnih rezultata. Rezultati istraživanja oglasit će se koncem lipnja na mrežnoj stranici putem koje se provodi i prikupljanje podataka čime će javnost dobiti uvid u istraživačku osposobljenost studenata Ekonomskog fakulteta u Osijeku kao i u razmišljanja opće populacije o izabranim istraživačkim temama.

Na pitanje o prednostima i nedostatcima online poučavanja, nastavnice su zaključili kako je se online nastava može provoditi i u uobičajenim okolnostima, ali se predavanje u izvrsno opremljenim prostorima Ekonomskog fakulteta ipak u cijelosti ne mogu prenijeti digitalnom tehnologijom.


Izdvojeno

Reci što misliš!