Lifestyle / Studentski kutak

NOVI STUDIJSKI PROGRAMI U OSIJEKU

U Osijeku počinje studij "Povijest umjetnosti" - što sve možete s tom diplomom

U Osijeku počinje studij
PIXSELL

Na studiju Povijesti umjetnosti razvijaš oko za detalje, učiš kako razumjeti prošlost, druge kulture

Filozofski fakultet Osijek od sljedeće akademske godine (2020./2021.) u svojoj će ponudi imati još jedan novi studijski program, a riječ je o studiju "Povijest umjetnosti". 

Svi zainteresirani studij će upisivati prema uobičajenim pravilima i ostvarenim uvjetima nakon završetka četverogodišnje srednje škole i položene državne mature, a ovaj studij izvodit će se isključivo u dvopredmetnoj kombinaciji, što znači da će budući studenti osim Povijesti umjestnosti morati upisati još jedan predmet, a moguće su sljedeće kombinacije

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Povijest umjetnosti – Hrvatski jezik i književnost

Povijest umjetnosti – Njemački jezik i književnost

Povijest umjetnosti – Mađarski jezik i književnost

Povijest umjetnosti – Informatologija

No, ono što će sigurno mnoge zanimati prije samoga upisa jest što možete raditi po završetku ovoga studija te što vam ta diploma donosi. 

Preddiplomski studij priprema studente za rad u turizmu, novinarstvu, organizaciji umjetničkih događanja ili za freelance karijeru - urednika, likovnog kritičara, bloggera o umjetnosti, ali i za daljnje studiranje i istraživanje na diplomskom studiju.

Nakon završenoga diplomskog studija moguće je raditi kao kustos u muzeju ili galeriji, na zaštiti spomenika, kao profesor u školi, interpretator povijesnih lokaliteta, profesor na sveučilištu, znanstvenik, na tržištu umjetninama

Što se sve na studiju uči pogledajte u promotivnome video materijalu Filozofskoga fakulteta Osijek. 


Izdvojeno

Reci što misliš!