Lifestyle / Studentski kutak

OŠ POPOVAC UGOSTILA ŠPANJOLCE, TALIJANE I POLJAKE

Projekt "The future begins today" okupio učenike četiriju zemalja u Baranji

Projekt

Osnovna škola Popovac bila je domaćin druge zajedničke mobilnosti u projektu ˝The future begins today˝ u kojemu sudjeluju i učenici i učitelji iz Španjolske, Italije i Poljske.

Od 20. do 26. listopada 2019. godine Osnovna škola Popovac ugostila je 23 učenika i 9 učitelja partnerskih škola iz Poljske, Španjolske i Italije. Druženje je započelo priredbom dobrodošlice u sklopu Dana kruha. Uslijedio je obilazak Općine Popovac koja je na naše posjetitelje ostavila brojne pozitivne dojmove. Učenici su u poslijepodnevnim satima prisustvovali folklornoj radionici kojom su se pobliže upoznali s tradicionalnim baranjskim i slavonskim plesovima, a ujedno i kulturom. Sljedeći dan je uslijedio obilazak Osijeka i Etno sela Karanac u kojem su goste „vratili u vrijeme naših starih“, obilazeći staru „kuinju“, brijačnicu, kovačnicu itd.

U Belom Manastiru, u sklopu Etnološkog centra baranjske baštine, goste su upoznali s vrijednim etnološkim blagom Baranje. Treći dan našega druženja bio je rezerviran za kreativne radionice u kojima su svi rado sudjelovali i odlično se zabavili. Uz to, posađeno je i drvo prijateljstva koje će podsjećati na prekrasno druženje s gostima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po završetku aktivnosti, uslijedila je priprema za snimanje filma koje je bilo na rasporedu za četvrti dan druženja. Uslijedilo je snimanje drugog dijela filma Dreams come true čiji je prvi dio snimljen na zajedničkoj mobilnosti u Poljskoj. Drugi dio filma prikazao je učenike koji žele i mogu ostvariti svoje snove pa tako i putovati u „zemlju svojih snova“.

Gosti su kao putovanje iz snova prikazali baš putovanje u Hrvatsku. Posljednji dan druženja uputili su se u glavni grad Zagreb. Uz pratnju stručnog vodiča posjetili su Etnografski muzej u kojemu se nalazi jedna od najvećih zbirki narodnih nošnji i tekstila te najpoznatije znamenitosti grada.


Izdvojeno

Reci što misliš!